2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Hamillton indulhat az élről Szingapúrban

Lewis Hamillton, a Mercdes pilótája nyerte a Forma–1-es Szingapúri Nagydíj időmérő edzését, megszerezve ezzel pályafutása 79. első rajtpozícióját. Mellőle Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája startolhat vasárnap, míg a harmadik rajtkockát Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka szerezte meg.

  • Hamillton indulhat az élről Szingapúrban

Noha úgy tűnt, hogy a hétvégét a Ferrari uralja Szingapúrban, mégis a Mercedes vb-címvédője, Lewis Hamilton indulhat vasárnap az élről. A brit pilóta csak egy kvalifikációs szakaszt zárt az élen, ám épp a legfontosabbat, az időmérő harmadik körét.

„Ez aztán kemény kvalifikáció volt! Az a kör varázslatos volt, nem is tudom honnan szedtem hozzá az erőt, de végül csak összejött. Természetesen óriási köszönet a csapatnak, mindenki nagyon keményen dolgozik, hogy minél többet kihozzunk az autóból, és most ez ezen a körön nagyon jól sikerült” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok.

A második helyen ugyanis a holland Max Verstappen végzett Red Bull–Renault-jával. A 20 éves pilóta rendkívül elégedett volt eredményével. „Igazából ez egy győzelemmel ér fel. Sok gondom volt egész nap, az időmérőn még a motorral is voltak gondok, és a forgalom is nagy volt, szóval hihetetlen, hogy végül másodikok lettünk, és azt mutatja, hogy jó az autónk” – mondta.

A vb-címért hajtó Sebastian Vettel végül a harmadik helyet szerezte meg, amivel a német elmaradt a közönség és saját várakozásaitól is. „Nos, nem épp ideális az eredmény. A pole-t akartuk megszerezni, de nem sikerült. Azt hiszem kicsit zűrös volt az időmérő számunkra, de a végére kevés időnk maradt, szóval maradt a harmadik hely” – kommentált a Ferrari pilótája.

Vettel hátránya 30 pont az összetett vb-pontversenyben Hamiltonnal szemben, ami több mint egy futamgyőzelemnyi különbség. A vasárnap délután kezdődő futammal együtt már csak hét lehetősége lesz arra, hogy ezt megfordítsa.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!