2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Halász Bence Eb-döntős Rómában

A világbajnoki bronzérmes Halász Bence első kísérletére teljesítette a selejtezőszintet, így bejutott a férfi kalapácsvetés vasárnap esti fináléjába a római atlétikai Európa-bajnokságon.

  • Halász Bence Eb-döntős Rómában

A kontinensviadal második napjának délelőttjén Halász a kalapácsvetők B csoportjában lépett dobókörbe és első kísérletére - szemre nagyon könnyedén - egészen 77,84 méterre repítette a szert. Ezzel nem csupán idei legjobb eredményét produkálta, de a döntőbe jutáshoz szükséges 77 méteres szintet is messze túldobta.

A szám másik két magyarjának nem sikerült a selejtező. Az első, korai csoportban szerepelt Rába Dániel 72,52 méterrel összességében a 23., Varga Donát pedig 70,78-cal a 29. helyen végzett.

"Már a két bemelegítő dobásomon látszott, hogy jobb formában vagyok, mint amit az elmúlt időszakban mutattam" - értékelt az MTI-nek Halász. - "Szerintem ez technikailag egy nagyon jól kivitelezett dobás volt. Volt benne erő, mert anélkül nem lehet 77 méter felett dobni, de ez még messze van a teljesen meghajtott dobástól."

Halászon kívül a többi magyar atlétának nem sikerült jól a délelőtt.

A férfi 3000 akadályon első előfutamában szerepelt Palkovits István messze volt a döntőbe jutástól. A futó a tavalyi szabadtéri szezont kiválóan zárta, szeptemberben az országos csúcsot megközelítve 8:18.74 perces egyéni rekordot ért el, az idei éve azonban eddig nem alakult igazán jól és formáját az Eb-re sem sikerült felhúznia.

A két futamból az első nyolc-nyolc jutott döntőbe, idővel nem lehetett továbblépni. Ennek megfelelően Palkovits futama rendkívül lassú tempóval indult, az első ezer méteren gyakorlatilag csak kocogtak a versenyzők. Palkovits sokáig belül, a boly közepén helyezkedett, majd 800 méternél kívülről előre vágott és amikor a második ezer elején kissé meglódult a mezőny eleje, ő jó pozícióban, a harmadik-negyedik helyen futott. A második ezer végére aztán kezdett hátracsúszni és innentől már nem tudott megújulni. A verseny végére valamennyi riválisa elment mellette és végül 8:47.32 perces idővel a 15. helyen ért célba.

"Igazából versenyzés szempontjából nem éreztem rossznak, tisztán meg tudtam csinálni a futást, nem kellett lökdösődni. Jó formában meg lehetett volna a döntő, de sajnos nincs meg az a forma, ami ahhoz kellett volna, hogy tudjam tartani a tempót az elejével" - értékelte teljesítményét az MTI-nek Palkovits.

Női rúdugrásban az országos csúcstartó Klekner Hanga reális döntőbe jutási esélyekkel érkezett az Eb-re, a selejtezője azonban nem sikerült jól. A debreceni ugró kezdőmagasságán, 4,25 méteren másodikra átjutott, de 4,40 méteren háromszor hibázott, ezzel pedig a 22. helyen zárt.

Férfi 400 méteren a két magyar közül Molnár Attilának kiemeltként nem volt dolga az előfutamok során, Wahl Zoltán ugyanakkor indult, de 80 méter után megállt és nem fejezte be a számot. Wahl később még 200 méteren és 4x400 méteren lenne érdekelt az Európa-bajnokságon.

A szombat délelőtti programban még a női hétpróbázók távolugrásában van magyar érdekelt, Nemes Rita, Krizsán Xénia és Szűcs Szabina.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!