2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Sport

„Ha a labdarúgó elbizonytalanodik, nyúljon a lába közé”

Megosztotta a magyar labdarúgás szereplőit Szalai Ádám múlt heti nyilatkozata. A válogatott labdarúgó azt mondta a futballtársadalom évtizedek óta becsapja a közvéleményt, ugyanis esélye sincs kijutni egy világversenyre. Stopper című sportmagazinunknak korábbi szövetségi kapitányok, válogatott játékosok és a hazai edzőképzés vezetője is nyilatkozott. Van, aki szerint pár apróbb változtatás is elég lehet a sikerhez, de van, aki alapjaiban változtatná meg a magyar futballt.

A labdarúgók mentális felkészítését hiányolja Magyarországon Gellei Imre. A volt szövetségi kapitány komoly hiányosságokat lát a magyar utánpótlás-nevelésben, elmondása szerint a magyar labdarúgók eredménytelenségének egyik oka, hogy a játékosok félnek a hibától. „Idegesek vagyunk, feszültek vagyunk, nagyon sokszor éreztem azt, hogy a játékosaim csak eredményben gondolkodnak. Mintha nagyobb lenne a vereségtől való félelem a lelkükben, mint a győzelembe vetett hit. És ezt megint csak a gyerekkorban lehet elsajátítani” – fogalmazott Gellei Imre.

Csank János viszont azt mondja, a mentális problémák megoldása a játékosok feladata. „Én mindig azt szoktam mondani, bár kicsit vulgáris, ha valaki meccs közben elbizonytalanodik, akkor nyúljon be a lába közé, és rájön, hogy férfi, mert valahol ez egy ilyen játék” – mondta Csank János.

„Amikor én futballoztam, előtte Nyilasi, Törőcsik éra volt. Előtte Öcsi bácsiék. El fog telni tíz év, és majd jönnek, hogy »Ejj, ez a Devecseri milyen jó futballista volt! De jó kis játékos volt!«”. – Urbán Flórián szerint alapvető hiba, hogy minden generáció az elmúlt korszakok nosztalgiájából szeretne megélni. A negyvenszeres válogatott védő azt mondja, az utánpótlásképzés reformja segíthet a magyar focin. „Mi fordítva ülünk a lovon. Tizenkét-tizenhárom éves gyerekeknél verik a mellüket, hogy megnyertem a bajnokságot. Kit érdekel?! A gyerek nem tud tizenhárom évesen fejelni, nem tud jobbal rúgni, ballal rúgni. De az edző nagyon jó, mert nyert bajnokságot. Emberfogással játszik, és a gyereket nem tanítja meg arra, amire kéne” – véli az egykori válogatott

A hazai edzőképzés irányítója, az MLSZ edzőképző központjának vezetője Szalai László is sürgős feladatnak tartja az utánpótlásképzés reformját, illetve szorgalmazza az egységes, magyar futballstílus kialakítását és oktatását.

A témáról bővebben hétfő este 21.30-tól a Stopperben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter pártjának listáján is megjelentek Soros emberei

Magyar Péter nyilvánosságra hozta a pártja jelöltjeinek listáját. A jelöltek közül többen olyan álcivil, Soros-közeli szervezetekben is dolgoznak, ami miatt felvetődik a kérdés, hogy ezek az emberek kinek is az érdekét képviselnék Brüsszelben – írja a Tűzfalcsoport.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!