2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Magyar diadal Ukrajnában

A magyar férfi kosárlabda-válogatott nagy hajrával legyőzte Ukrajnát vasárnap Zaporizzsjában az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

  • Magyar diadal Ukrajnában

 

Eredmény, 2. forduló, F csoport:

Ukrajna-Magyarország 60-62 (14-10, 16-18, 18-19, 12-15)

---------------------------------------------------------

a magyar pontszerzők: Vojvoda 11, Keller 10, Benke 9, Váradi 9, Allen 7, Ferencz 7, Perl 5, Horti 4

A felmondási idejét töltő szövetségi kapitány, Ivkovics Sztojan együttese csütörtökön bravúrral 77-75-re legyőzte Szombathelyen a címvédő szlovénokat a hatmeccses selejtezősorozat nyitányán. A zaporizzsjai meccsre egy helyen változott a gárda, ugyanis a honosított Darrin Govens helyett Tóth Norbert került a 12 fős keretbe.

Az ukránok három nappal ezelőtt 88-73-ra verték az osztrákokat Grazban.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét illeti, 2004 óta nyolc tétmérkőzésen öt ukrán és három magyar siker született.

A 2017-es Eb-n 16. helyezett magyarok - akik 18 év után szerepeltek újra kontinenstornán - a vasárnapi összecsapáson remekül tartották a lépést a javarészt nyugat-európai bajnokságokban edződő ukránokkal. A küzdelmes, kevés kosarat hozó mérkőzésen magyar részről főként a 34 éves Ferencz Csaba és az olasz Reggio Emiliát erősítő Vojvoda Dávid jeleskedett. A nagyszünetben 30-28 volt az állás.

Térfélcsere után elkapta a fonalat a Japánban légióskodó Allen Rosco is, aki 16 ponttal a magyarok legjobbja volt csütörtökön. A 48-47-ről induló zárószakaszban fej fej mellett haladt a két csapat, majd Benke Szilárd harmadik triplája lendített nagyot az Ivkovics-gárdán. Négy másodperccel a vége előtt büntetőből egyenlítettek 60-60-ra a hazaiak, majd a csattanót Allen Rosco szolgáltatta, akinek az utolsó másodperces kosarával nyertek a magyarok.

A nemzeti csapat a 2021-es kontinenstorna selejtezőjében a címvédő Szlovéniával, Ausztriával és Ukrajnával szerepel azonos csoportban, melyből az első három jut ki a Németországban, Olaszországban, Csehországban és Georgiában megrendezendő Eb-re. A kvalifikáció további négy találkozója novemberben, illetve jövő februárban lesz.

 

A csoport másik mérkőzésén:

Szlovénia-Ausztria 85-78

Az állás: 1. MAGYARORSZÁG 4 pont, 2. Ukrajna 3 (148-135), 3. Szlovénia 3 (160-155), 4. Ausztria 2

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!