2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Sport

Gera-gól és Chelsea-győzelem avatta az új arénát

Chelsea-győzelemmel avatták fel 20 ezer néző előtt a Ferencváros labdarúgócsapatának új otthonát, a Groupama Arénát. Az arénában az első gólt Gera Zoltán szerezte. A megnyitó ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök méltatta a Fradi hagyományait.

Hajrá, Fradi, hajrá, Fradi! – így hangoltak a ferencvárosi szurkolók csapatuk új otthonának avatóünnepségén. A Groupama Arénát a miniszterelnök adta át. Orbán Viktor beszédében köszönetet mondott a fradistáknak azért, hogy a kommunista időkben is tartották a lelket a nemzetben, és méltatta a magyar embereket, hogy lehetővé tették a beruházást.

Az ünnepség a levegőben folytatódott, az aréna fölött repült el ugyanis a magyar honvédség három Gripen repülőgépe.

A telt házas meccsen a Fradi szerezte meg a vezetést a 17. percben. Nagy Dániel jobb oldali beadása után Gera Zoltán lőtt közelről a kapuba. A Chelsea a második félidő elején egyenlített. A brazil Ramires bombázott a szünetben Dibusz Dénest váltó Jova Levente kapujába. A meccset végül az angolok nyerték. A 2–1-es végeredményt a spanyol Fabregas állította be a 81. percben, miután a fél védelmet kicselezte, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt.

José Mourinho szerint a találkozó jól szolgálta a Chelsea felkészülését az angol bajnoki rajtra.

– Versenyhelyzetre van szükségünk, és a Ferencváros rákényszerített minket erre. Nem jó az olyan ellenfél, amely ellen 5, 6 vagy 7–0-ra nyerünk. Az FTC jó erőpróba volt. A Fradi játékosain érződött, hogy készültek erre a meccsre, hogy megszerezzék az első gólt, az első győzelmet az új stadionban. Kellően agresszívak voltak, de nem lépték túl a határokat. Az utolsó pillanatig harcoltak, és ez nekünk is jó volt – fejtette ki a londoniak trénere.

A Fradi mestere hasonlóan harcos játékot szeretne látni csapatától a bajnokságban is. Thomas Doll szerint a Ferencváros méltó ellenfele volt a korábbi BL-győztesnek. „10-15 perccel a mérkőzés vége előtt, amikor a Chelsea a második gólját berúgta, láttam, hogy Mourinho 5 védős rendszerre állította át csapatát, vagyis meg akarta őrizni az eredményt. A Ferencváros tehát kivívta a Chelsea tiszteletét.”

Az FTC augusztus 24-én szerezheti meg első győzelmét az új stadionban az újonc Nyíregyháza ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja + videó

„Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni” - ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verstappen nyerte a sprintfutamot

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!