2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Fülöp: Ha visszatérek, az lökést adhat másoknak

Rosszindulatú daganat, kemoterápia, sugárkezelés. Erről szólt egy harmincéves élsportoló elmúlt négy hónapja. Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa a Stoppernek mesélt a nehéz napokról. A hálóőr már az edzéseket látogatja, történetével pedig szeretne másoknak is erőt adni.

Fülöp Márton kálváriája év elején kezdődött, amikor egy erős lövés eltalálta a karját. Pár nap pihenő után folytatta a játékot, de fájdalma nem csillapodott. Magyarországon végül megműtötték, visszatért a pályára, de csakhamar teljesen megváltozott az élete.

– Megjött az előző műtétem szövettani eredménye, ami nem mutatott szép dolgokat. Haza kellett jönnöm, elmentem egy tüdő CT-re, az hál' Istennek teljesen negatív volt, mert ez a fajta daganat, ami volt a karomban, ez elvileg először ott képez áttétet. Akkor lett volna súlyosabb a dolog, ha áttét van, de szerencsére nem volt, ez mindenféleképpen örömteli. Utána pár nap múlva befeküdtem a műtőbe, kivágták azt a részt, ami érintett lehetett a daganat által. Annak volt egy szövettani eredménye, hál' Istennek teljesen negatív volt. Utána meg kellett csinálni egy kúrát, biztos, ami biztos alapon, amiben volt négy darab kemoterápia és harminc sugárkezelés – emlékszik vissza a labdarúgó.

A kapus végig bízott magában, fel sem merült benne, hogy nem sikerül legyőznie a betegséget és nem térhet vissza a pályára. „Nem úgy fogtam fel ezt, mint egy betegség, hanem inkább úgy, mint egy feladat, amit teljesíteni kell, ugyanúgy, mint a futballpályán. Az mindenképpen segített, hogy nem nagyon volt betegségtudatom, volt rengeteg negatív gondolatom, de a legrosszabbra nem gondoltam. Próbáltam úgy élni az életemet, ahogy eddig, mínusz a futball. Sokat utaztam, lábteniszeztem, futottam, úsztam, próbáltam ritmust adni az életemnek” – nyilatkozta a sportoló a Stoppernek.

Fülöp Márton azt mondja: azért tette közzé személyes történetét, mert szeretne másoknak is erőt adni. „Úgy gondolom, ha visszatérek a futballpályára, az lökést adhat azoknak az embereknek, akik most hasonlón mennek át. Próbálok példát mutatni, próbálom a pozitivitásomat megtartani, reméljük, hogy ezzel sok embernek példát tudok mutatni” – fogalmazott Fülöp. A kapus két hete már elkezdhette az edzéseket, jelenleg a Ferencvárosnál tréningezik és biztos abban, hogy hamarosan újra visszanyeri régi formáját.

További részletek a 21.30-kor kezdődő Stopperben, amelyből megtudhatják azt is, hogy mi a véleménye Fülöp Mártonnak a válogatott csatárának, Szalai Ádámnak a kifakadásáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!