2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Fülöp: Ha visszatérek, az lökést adhat másoknak

Rosszindulatú daganat, kemoterápia, sugárkezelés. Erről szólt egy harmincéves élsportoló elmúlt négy hónapja. Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi kapusa a Stoppernek mesélt a nehéz napokról. A hálóőr már az edzéseket látogatja, történetével pedig szeretne másoknak is erőt adni.

Fülöp Márton kálváriája év elején kezdődött, amikor egy erős lövés eltalálta a karját. Pár nap pihenő után folytatta a játékot, de fájdalma nem csillapodott. Magyarországon végül megműtötték, visszatért a pályára, de csakhamar teljesen megváltozott az élete.

– Megjött az előző műtétem szövettani eredménye, ami nem mutatott szép dolgokat. Haza kellett jönnöm, elmentem egy tüdő CT-re, az hál' Istennek teljesen negatív volt, mert ez a fajta daganat, ami volt a karomban, ez elvileg először ott képez áttétet. Akkor lett volna súlyosabb a dolog, ha áttét van, de szerencsére nem volt, ez mindenféleképpen örömteli. Utána pár nap múlva befeküdtem a műtőbe, kivágták azt a részt, ami érintett lehetett a daganat által. Annak volt egy szövettani eredménye, hál' Istennek teljesen negatív volt. Utána meg kellett csinálni egy kúrát, biztos, ami biztos alapon, amiben volt négy darab kemoterápia és harminc sugárkezelés – emlékszik vissza a labdarúgó.

A kapus végig bízott magában, fel sem merült benne, hogy nem sikerül legyőznie a betegséget és nem térhet vissza a pályára. „Nem úgy fogtam fel ezt, mint egy betegség, hanem inkább úgy, mint egy feladat, amit teljesíteni kell, ugyanúgy, mint a futballpályán. Az mindenképpen segített, hogy nem nagyon volt betegségtudatom, volt rengeteg negatív gondolatom, de a legrosszabbra nem gondoltam. Próbáltam úgy élni az életemet, ahogy eddig, mínusz a futball. Sokat utaztam, lábteniszeztem, futottam, úsztam, próbáltam ritmust adni az életemnek” – nyilatkozta a sportoló a Stoppernek.

Fülöp Márton azt mondja: azért tette közzé személyes történetét, mert szeretne másoknak is erőt adni. „Úgy gondolom, ha visszatérek a futballpályára, az lökést adhat azoknak az embereknek, akik most hasonlón mennek át. Próbálok példát mutatni, próbálom a pozitivitásomat megtartani, reméljük, hogy ezzel sok embernek példát tudok mutatni” – fogalmazott Fülöp. A kapus két hete már elkezdhette az edzéseket, jelenleg a Ferencvárosnál tréningezik és biztos abban, hogy hamarosan újra visszanyeri régi formáját.

További részletek a 21.30-kor kezdődő Stopperben, amelyből megtudhatják azt is, hogy mi a véleménye Fülöp Mártonnak a válogatott csatárának, Szalai Ádámnak a kifakadásáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!