2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Sport

Fradi–Újpest: ősi rivalizálás, kibékíthetetlen ellentét

A héten ismét megütközik egymással a Ferencváros és az Újpest labdarúgócsapata, ezúttal a magyar kupában. Stopper című sportmagazinunk a héten annak járt utána, hová vezethető vissza a két klub között fennálló, kibékíthetetlen ellentét.

A két klub rivalizálása a 70-es, 80-as években érte el mai formáját.

– A népstadionbeli kettős rangadókon kezdtek először szervezett módon tettlegességig fajulni a két klub közötti ellentétek. Újpesti szurkolók egy csoportja kifejezetten erőszakra specializálódott, és a Népstadion mosdójában kérdezgette az embereket a klubhovatartozásukról, és rossz válasz esetén erőszakhoz folyamodtak. Ezt az időszakot jellemezte, hogy az Újpest-tábornak ez a része volt az „erősebb”, ami nagyjából a rendszerváltás környékén kezdett megváltozni a kettes szektor fellépése kapcsán. Onnantól kezdve mind fellépésben, mind létszámban a Ferencváros vette át ezt a vezető szerepet, legalábbis az erőszak szempontjából – mondta a Stoppernek Antal Dániel sportszociológus.

Az erőszakból nem maradt ki az ezredforduló egyik újpesti ikonja, Urbán Flórián sem, akinek egész életét meghatározta egy zöld-fehér szurkolókkal való találkozás. „Kint voltam egy Újpest–Fradin, és hazafelé tartva három barátommal egy nyolcfős brigád megtalált bennünket, és jól összevert. Első élményem ez volt. Innentől kezdve a szimpátia nem volt meg a Ferencvárossal kapcsolatban” – nyilatkozta Urbán Flórián egykori labdarúgó.

A két klub legközelebb szerdán, 18 órakor, a Puskás-stadionban csap össze egymással – remélhetőleg csak a pályán. További részletek 21 óra 30 perctől a Stopperben, ahol többek között Simon Krisztián és Dragóner Attila is elmondja: mennyiben változtatta meg az életüket az ősi rivális ellen szerzett gól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Kockázatok és mellékhatások

A ZANOX, Kockázatok és mellékhatások című filmet rövid idő alatt több mint 10 ezren látták már. Sokak szerint az utóbbi idők egyik legjobb magyar vígjátéka lett.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!