2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Sport

Fogynia kell Rióhoz vb- és Eb-győztes birkózónknak

Sikeres évet zártak a közöttfogású birkózók. Az idei év két fő világversenyén két Európa-bajnoki egy világbajnoki címet és két vb-bronzot nyertek. Jövőre az összes súlycsoportban megszereznék az olimpiai indulási jogot.

Pályafutása legsikeresebb évét produkálta Bácsi Péter. A Ferencváros birkózója idén az Európa-bajnokságot és a világbajnokságot is megnyerte, s az összes versenyen dobogóra állhatott. Az Eb-n 35, a vb-n 32 akciót hajtott végre. A sikerekhez hozzájárult, hogy ideális súlycsoportban indulhatott. Az olimpián viszont nincs 80 kilós kategória, így jövőre ismét váltania kell. „Évről évre le kellett fogynom, akár kétszer is, ez semmiképp sem jó. Ezért döntöttem végül úgy, hogy ebben az évben nem kockáztatok, nem fogyasztok. Jövőre, amikor a kvalifikáció lesz, megint keményen neki kell állni és lefogyni 75 kilóra” – mondta Bácsi Péter.

Lőrincz Viktor sorozatban második világbajnoki bronzát nyerte, a budapesti vb után idén 85 kilóban a taskenti viadalon is dobogóra állhatott.

Testvére, az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás pályafutása első világbajnoki bronzérmét szerezte meg. A ceglédi sportoló idén az Eb-n aranyérmes lett 71 kilóban, a világbajnokságon viszont már az olimpiát szem előtt tartva választott súlycsoportot. „Megnéztük, hogy 66 kilóba érdemes-e még lefogynom, és tudok-e olyan teljesítményt nyújtani, amely ahhoz szükséges, hogy az olimpián éremeséllyel induljak vagy egyáltalán a kvalifikációt megszerezzem. Úgy gondolom, ez bebizonyosodott” – mondta Lőrincz Tamás.


Struhács György kapitánysága legsikeresebb idényét produkálta. Jövőre a cél az összes súlycsoportban megszerezni a riói olimpiára az indulási jogot. „Nyilván egy ilyen csapatnak csak az lehet a célja, hogy hat súlycsoportban kvótát szerezzünk, de azért ez nem mindig van így. Felmegyünk a szőnyegre, és nem egyedül vagyunk, mindig jön egy másik ember, és ő is ki akar jutni az olimpiára. Tehát a célunk százszázalékosan nem mindig szokott sikerülni, de megteszünk mindent. A versenyzők is hozzárakják a magukét, én is hozzárakom, és remélem, meg is lesz a célunk” – mondta a kötöttfogásúak szakágvezetője.

A kötöttfogású birkózók idén két Európa-bajnoki, egy világbajnoki címet és két vb-bronzot nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Bevezetné a sportolóknál a kötelező nemiségvizsgálatot az ENSZ

Noha már sokan abban bíztak, hogy a párizsi olimpia egyik legnagyobb botránya körül kialakult és nagyon eldurvult vita – a női ökölvívó tornán két interszexuális bokszoló, az algériai Imane Helif és a tajvani Lin Ju-ting ringbe léphetett a hölgyek között – lassan elcsendesedik, most, hogy az ENSZ különmegbízottja nyilvánosságra hozta az ezzel kapcsolatos jelentését, megint elkezdtek egymásnak esni az érdekelt felek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!