2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Zöldövezet

Következik:

Vezércikk 08:05

Sport

Fogathajtás: rendezés tekintetében is jól állunk

A magyar kormány szeretné, ha újra virágkorát élné a lovas ágazat. Ezt mutatja a nemzeti lovas program elindulása, a létesítmények korszerűsítése és a lovas rendezvények támogatása is – mondta Feldmann Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára a VIII. Egyesfogathajtó Világbajnokság megnyitóján Izsákon.

A vb-n 24 nemzet 77 fogata áll rajthoz, köztük kilenc magyar, az igazi verseny csütörtök reggel a díjhajtással indul. Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke kiemelte, hogy a korábbi kettes- és négyes- után ez az első egyesfogathajtó-vb Magyarországon, amely így egyedüliként mindhárom szakágban fogadhatta már a világ legjobbjait.

– Magyarország a rendezés tekintetében is jól áll a fogathajtásban, hiszen a hetedik világbajnokságot rendezzük, és az egyetlen ország vagyunk a világon, akik egyes-, kettes- és négyesfogathajtó világbajnokságot is rendeztünk. Ezt persze igazából majd a hétvégén tudom elmondani, amikor már megtörtént az esemény, de mindenesetre én úgy gondolom, hogy az előző világbajnokság sikerein felbuzdulva kaptuk meg a Nemzetközi Lovas Szövetségtől ezt a lehetőséget – nyilatkozta a Magyar Lovas Szövetség elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!