2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Sport

Feszültség, majd holland öröm a Copacabanán

Argentínában és Hollandiában is hatalmas ünneplést csaptak a szurkolók válogatottjuk vb-elődöntőbe jutása után. Az argentinok ugyan nehezményezték csapatuk gyengécske játékát, a hollandokat viszont nem zavarta, hogy a narancsmezesek csak a büntetőkkel tudták legyőzni Costa Ricát.

Higuaín góljával az 1990-es vb után jutott ismét négy közé Argentína, nem csoda, hogy a sikerre éhes szurkolók óriási ünneplést csaptak a Belgium elleni meccs helyszínén, Brazíliavárosban. A drukkerek azonban a mutatott játékkal még mindig nem elégedettek.

„Ez volt az ötödik meccsünk, amelyen szenvedett a csapat. Azt reméltük, egyre kevesebbet szenved majd a csapat, de a játék egyre rosszabb. Viszont ha nyerünk, akkor szenvedjenek csak, de legyen meg a győzelem” – mondta egy drukker. Buenos Airesben a hatalmas eső ellenére is a szabadban ünnepelték a 24 éve várt elődöntőbe jutást az argentin szurkolók.

Brüsszelben a hatalmas tömeg szomorúan vette tudomásul, hogy a belgák első veresége a vb-n egyben a kiesést is jelentette. „Nagyon szomorú vagyok. Szerintem jobbak voltunk, mint Argentína, de ilyen a futball. Az argentinok sokat védekeztek, talán kicsit féltek is tőlünk” – vélekedett egy belga szurkoló.

Amszterdamban viszont hatalmas buli vette kezdetét a Hollandia–Costa Rica-meccs büntetőpárbaja után. A szurkolók hajnalig táncoltak az utcákon. Holland és Costa Rica-i szurkolók töltötték meg a Copacabanát is. A tengerparton egymást váltotta a feszültség és az öröm, végül a narancsmezesek ünnepelhették csapatuk továbbjutását.

„Fantasztikus meccs volt, nagyon izgalmas. Jól és gyorsan játszott Hollandia. Sneijder, Van Persie és Robben is közel járt a gólszerzéshez, de végül büntetőkkel nyertünk. Ez aaaaz!” – örült a holland győzelemnek egy néző a salvadori stadionnál.

Costa Rica világ- és Európa-bajnok csapatokat győzött le a torna során, a szurkolók szerették volna, ha folytatódik ez a sorozat. „Nehéz feldolgozni, Costa Rica továbbjutást érdemelt. Úgy játszottunk, mint a nagy csapatok. Fantasztikus volt a csapat, nem kellett volna kiesnünk. De ilyen az élet, valaki nyer és valaki kikap” – búslakodott egy drukker.

A lefújás után azonban nem csak a meccs miatt lett drámai a hangulat San Joséban: a főtéren, ahol több ezren gyűltek össze, megkéseltek három szurkolót. Egyiküket hátba szúrták, a másik kettőt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. Hollandia a vb elődöntőjében Argentínával találkozik majd.

Costa Rica története legjobb vb-szereplését produkálta Brazíliában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!