2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Felavatták a Fradi új stadionja előtti Sas-szobrot

A Ferencváros családi napján felavatták a klub új stadionja, a Groupama Aréna előtti Sas-szobrot. Az eseményre több ezren voltak kíváncsiak, a legnépszerűbb program a stadiontúra volt, melyre több órát kellett várniuk a sorban állóknak. A stadiont vasárnap este avatja a Ferencváros a Chelsea elleni mérkőzéssel.

Kígyózó sorban álltak a népligeti aluljáróban a szurkolók, akik az ingyenes stadiontúrára érkeztek a Ferencváros új arénájához. Sokan órákig várakoztak. A regisztrációs konténereknél is tömeg volt, sokan a családi napra hagyták a drukkerek által kifogásolt vénaszkenneres szurkolói kártya beszerzését. A klubvezetés szerint a biztonsági eljárással kiszűrhetők a futballhuligánok.

A stadion előtt a klub kabalaállatának monumentális szobra várja a látogatókat. „Szeretnénk ha ez a szobor egy találkozópont lenne a fradisták számára, és ennél a pontnál tudnánk majd ünnepelni a 29. bajnoki címet, a 21. kupagyőzelmet. És reméljük, hogy lesz még európai kupasikerünk is” – fogalmazott Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A szoboravatón beszédet mondott Tarlós István főpolgármester is, aki közismerten Fradi-szurkoló. „Amíg nemzetközileg erős és elismert Ferencváros nem lesz, addig magyar labdarúgás felemelkedéséről nem lehet beszélni” – fogalmazott.

Albert Flórián idején a Fradi nemzetközileg is erős volt, 1965-ben a Juventust győzte le a Vásárvárosok Kupájának döntőjében. Magyarország egyetlen aranylabdás futballistájának szobra előtt sokan megálltak egy fotóra. A klub történetét bemutató múzeumban is tolongtak a futballereklyék és fényképek között. A tárlat egyik éke Albert Flórián aranylabdája.

Az Angliából hazatérő Gera Zoltán több száz autogramot osztott ki. A játékos régi ismerősként köszöntheti a Chelsea-t. „Játszottam ellenük jó pár mérkőzésen. Jó mérkőzést várok, remélem, sokan ki fognak látogatni, megpróbáljuk kiszolgálni a szurkolóinkat” – mondta Gera Zoltán, a Ferencváros labdarúgója.

A Ferencváros–Chelsea találkozóra jól fogynak a jegyek, szombat reggelig valamivel több mint 18 ezer kelt el. „Óriási a stadion iránt az érdeklődés, nagyon örülünk neki. Remélem ezt majd a jegyvásárlásokban is fogjuk látni, és sokan ki fognak jönni megnézni a csodálatos mérkőzéseket” – nyilatkozta Szekeres Tamás, a Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója.

A stadionavató vasárnap 19 órakor, a nyitómeccs pedig 20.45-kor kezdődik a Groupama Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!