2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Híradó 18:30

Sport

Ezt ha kimondják, minden utánpótlás le van fejezve

A gyakori szabálymódosítások miatt vehette le az olimpiai programról a birkózást a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) – állítják a Stoppernek nyilatkozó szakemberek. A sportolók még abban bíznak, hogy a végrehajtó bizottság visszaemeli az olimpiai programba a birkózást. Közben a felvételre váró sportágak képviselői is nyomást gyakorolnak a NOB-ra.

Beláthatatlan következményei lesznek annak, ha a birkózás kikerül az olimpiai programból – állítják a sportág képviselői. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága kedden döntött arról, hogy a birkózás 2020-tól nem szerepel az ötkarikás játékokon.

„Kimondják ezt, hogy Rióban lesz utoljára, akkor onnantól kezdve minden országban az utánpótlás biztos, hogy le van fejezve – fogalmazott a Stoppernek Lőrincz Tamás. – Mert onnantól kezdve ugye a 14-15 éveseknek és a még fiatalabbaknak már esélyük sincs olimpiára kijutni, és semmilyen állami pénzt nem fognak kapni a vidéki egyesületek, de ugyanúgy a pestiek sem” – mondta az olimpiai ezüstérmes birkózó.

A birkózónagyhatalmak lobbija már a bejelentés napján beindult, a sportág nemzetközi szinten nagy erőket mozgósít, hogy a májusi prezentáción meggyőzze a bizottságot arról, hogy a birkózásnak továbbra is helye van az olimpiai programban. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója szerint azonban kétséges, hogy a végrehajtó bizottság pár hónap alatt meggondolja magát.

„Először is nagyon-nagyon félek, hogy a végrehajtó bizottság döntése nehezen megváltoztatható, de a »nehezen« nem azt jelenti, hogy nem változtatható meg! – emelte ki Fábián László sportigazgató. – Tehát valóban, most a birkózósportnak is, illetve gyakorlatilag a magyar sportnak, a magyar sportvezetésnek is az a feladata, hogy lehetőség szerint minden követ megmozgasson azért, hogy legyen változtatás ebben a döntésben” – tette hozzá a MOB munkatársa.

Ha a birkózás kikerül az olimpiai programból, a megüresedett helyre hét sportág pályázik: a görkorcsolya, a fallabda, a karate, a wakeboard, a közösen jelentkező baseball és softball, a sportmászás és a vusu sportos változata. Utóbbi sportág már korábban is kérte felvételét az olimpiai programba. Bár Kína nagy erőkkel lobbizott a sportág mellett, a pekingi olimpián még nem állhattak rajthoz.

A NOB szeptemberben dönt a 2020-as olimpiai programról.

Részletek a 19.30-kor kezdődő Stopperben, ahol további részleteket tudhatnak meg a vusu sportág olimpiai esélyeiről és arról, hogy mi a véleménye az amerikai birkózóválogatott kapitányának a NOB döntéséről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!