2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Sport

Ez történt a világ futballjában 2023-ban + videó

Végzetes csók, történelmi triplázás és bajnoki cím 30 év után. A sztárok Szaúd-Arábia vándoroltak, de Messi maradt a világ legjobbja. Ezek történtek a világ labdarúgásában 2023-ban.

  • Ez történt a világ futballjában 2023-ban + videó

2023-ban is volt futball-vb, a döntőben Spanyolország 1-0-ra legyőzte Angliát, így megnyerte a női világbajnokságot, amelyet Ausztráliában és Új-Zélandon rendeztek. A spanyolok győzelmét követően azonban óriási botrány tört ki, miután a spanyol szövetség elnöke, Luis Rubiales a díjátadón szájon csókolta a csatár Jenni Hermosót. Hosszas vita után a FIFA három évre eltiltotta Rubialest a sporttól, miközben a válogatott edzője, Jorge Vilda is elveszítette állását Rubialeshez fűződő kapcsolatai miatt.

A férfiaknál a Manchester City 1-0-ra legyőzte az Inter Milant a Bajnokok Ligája isztambuli döntőjében, ezzel elérve a történelmi triplázást, a klub ugyanis zsinórban harmadszor is megszerezte az angol Premier League-címet, illetve az FA-kupát. A spanyol Pep Guardiola lett az első menedzser, aki két különböző klubnál triplázott, és 2009-ben a Barcelonával is sikerült.

Az Európa-liga-rekorder Sevilla ismét varázsolt, és tizenegyesekkel 4-1-re legyőzte az AS Romát, és hetedszerre nyerte el a trófeát, a Roma főnöke, Jose Mourinho pedig első vereségét szenvedte el hatodik európai döntőjén.

Jarrod Bowen a 90. percben biztosította be a West Ham United 2-1-es győzelmet aratott a Fiorentina ellen az Európa Konferencialiga döntőjében, és ezzel megszerezte az első jelentős európai trófeát több mint fél évszázad után az angol klubnak.

A Bayern München drámai módon zsinórban 11. Bundesliga-bajnoki címét ragadta el, amikor az utolsó napon 2-1-re nyert Kölnben Jamal Musiala 89. percben szerzett góljával, és elcsente a trófeát a rivális Borussia Dortmund kezéből.

A Dortmund a szezon utolsó meccse előtt az első helyen állt, de 2-2-re döntetlent ért el a vendég Mainz 05 ellen, így a Bayern megelőzte az elmúlt évek legszorosabb bajnoki versenyében.

A Napoli megszerezte a Serie A bajnoki címét, ezzel véget vetett egy 33 éve tartó aszálynak, amely egészen 1990-ig nyúlik vissza, amikor Diego Maradona Scudettót nyert a klubbal.

A nyári átigazolási időszakban folyamatosan érkeztek nagynevű játékosok a szaúd-arábiai csapatokhoz.

Cristiano Ronaldo volt az első, aki még az évfordulón távozott, és őt követte egy sor másik, köztük Neymar és Karim Benzema, míg az edzői oldalon Roberto Mancini távozott az olasz válogatott éléről.

Az egyik sztár, aki nem követte, az argentin vb-győztes Lionel Messi volt, aki az Inter Miamihoz szerződött az MLS-be. Októberben egyébként Messi rekordot jelentő nyolcadik Aranylabdáját nyerte mint a világ legjobb futballistája.

Borítókép: A Manchester City játékosai ünnepelnek, miután megnyerték a BL-döntőt, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!