2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Európa-bajnokok lettek strandkézilabdázóink

A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság vasárnap délutáni döntőjében.

  • Európa-bajnokok lettek strandkézilabdázóink

Az európai szövetség honlapja szerint a magyarok az első szettet 20-16-ra, a másodikat 20-18-ra nyerték meg. John András hat, Vizes Patrik és Kun Attila négy-négy, Gyene Norbert három, Csuka Balázs kettő, Balogh Ádám pedig egy góllal járult hozzá a sikerhez.

Sikerüknek köszönhetően a magyarok kijutottak a lengyelországi Európa Játékokra és a Balin sorra kerülő strand világjátékokra is.

A csapat a csoportkörben 2:0-ra kikapott Portugáliától, Olaszországot és Franciaországot viszont 2:0-ra legyőzte. A középdöntőben Norvégiával szemben 2:1-re veszített, Németországot és Spanyolországot azonban egyaránt 2:0-ra megverte. Szombaton a negyeddöntőben Ukrajnát 2:0-ra, az elődöntőben Portugáliát 2:1-re győzte le.

"Úgy érzem, taktikai győzelmet arattunk a döntőben, igyekeztünk védekezésben a németek ponterős pozícióira, figuráira koncentrálni, és belekényszeríteni őket olyan helyzetekbe, amelyekből a torna során kevés pontot értek el" - idézi a magyar szövetség honlapja Gulyás Istvánt.

A szakvezető hozzátette, mindez nagyrészt sikerült, nagyon jól dolgoztak a játékosai, fegyelmezettek voltak és sikerre éhesek. Gulyás elmondta, a végén a "győzelmi félelem" miatt elszórták a labdákat, de a meccs vége jól sikerült.

A magyar férfiválogatott hetedszer jutott a legjobb négy közé a kontinenstornán - ami 2000 óta rendeznek meg -, eddigi legjobbja a 2006-os ezüstérem volt.

A női csapat idén a kilencedik helyen végzett, mivel vasárnap, az utolsó mérkőzésén 2:0-ra nyert Ukrajna ellen.

Az Európa-bajnok magyar férfiválogatott névsora:

Balogh Ádám, Csákay Botond, Csuka Balázs, Gyene Norbert, Hajdú Péter, John András, Kovácsovics László, Kun Attila, Nagy Balázs, Nahaj László, Neukum Csanád, Rozmán Bence, Vizes Patrik, Zakics Bence, szövetségi edző: Gulyás István, edző: Hajdu Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szabadlábra helyezték Dani Alvest

Szabadlábra helyezték Dani Alvest

Egymillió eurós óvadék ellenében feltételesen szabadlábra került Dani Alves, az FC Barcelona volt labdarúgója, akit a múlt hónapban négy és fél éves börtönbüntetésre ítéltek szexuális zaklatásért.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!