2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Erősen inog az emberöléssel vádolt Pistorius vallomása

Megdőlhet Oscar Pistorius korábbi vallomása. A paralimpikon ellen egyre több a terhelő bizonyíték. A szerdai tárgyaláson a sportoló házának alaprajzát vizsgálták, hogy megállapítsák, hogyan történt a gyilkosság. Pistorius továbbra is azt állítja, hogy betörőnek hitte barátnőjét, ezért használta a fegyverét. A paralimpikont szándékos emberöléssel vádolják. Ha bűnösnek találják, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Pistorius házának alaprajzát kivetítették a tárgyalóteremben, a fontosabb nyomozati helyszíneket külön jelölték. A paralimpikon azt állította, nem voltak rajta a műlábai, amikor lőtt. A nyomozást vezető rendőr viszont a lövések szögéből arra következtet, hogy a sportoló felcsatolta a protéziseket.

A rendőrtiszt ismertette a helyszíni szemle eredményét is. Az ingatlant ugyan magas fal veszi körbe, de éppen felújítják, az állványok pedig megkönnyítették volna egy betörő dolgát. Csakhogy a gyilkosság helyszíne, azaz a fürdőszoba előtt nem voltak állványok.

Pistorius védője keresztkérdésekkel igyekezett zavarba hozni a nyomozás vezetőjét. Szerinte a rendőrtiszt elemi szakmai hibát követett el, amikor a helyszín első bejárásakor nem húzott zacskót a cipőjére, mert így nyomokat semmisíthetett meg. Az ügyvéd kétségbe vonta a tanúvallomások hitelességét is. Az egyik tanú azt vallotta, hogy női sikolyt hallott a lövések előtt. A védelem szerint azonban túl messze lakik ahhoz, hogy megítélhesse, női vagy férfi hangot hallott-e.

Dél-Afrikában egyre kevesebben hisznek Pistoriusnak, aki azzal védekezik, hogy betörőnek hitte barátnőjét.

„Egy előre kitervelt játékot játszik, nem támogatom az óvadékot sem, Dél-Afrikában kötelességünk megvédeni a nőket és a gyermekeket” – nyilatkozta egy pretoriai lakos.

A paralimpikon ellen szándékos emberölés a vád. Ha bűnösnek találják, életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik, amelyből leghamarabb 25 év elteltével szabadulhatna feltételesen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!