2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Elrontotta Dárdai Pál születésnapját a Dortmund

Hír TV

2019. március 16., szombat 20:06, frissítve: vasárnap 13:31

Egy utolsó másodpercekben szerzett gól rontotta el a Herthát irányító Dárdai Pál születésnapját. A berliniek hazai pályán kaptak ki a Dortmundtól a német labdarúgó Bundesliga 26. fordulójában.

A sárga mezes Dortmund már a 4. percben hátrányba került Berlinben, miután Mittelstadt kemény lövését Bürki csak középre tudta tenyerelni, a kipattanóból pedig Kalou megszerezte a Hertha vezető gólját. Még le sem telt az első negyedóra, amikor Delaney gyenge lövése olyan szerencsétlenül pattant fel Rekiken, hogy Jarstein kapus nem érte el, egyenlített a Dortmund. A 22. percben Weigl kezezéséért kapott 11-est a Hertha, amit Kalou értékesített, ám a szünet után gyorsan egyenlített a Borussia,: Sancho szögletét Zagadou bólintotta a bal alsó sarokba. A 85. percben tíz főre olvadt a Hertha, mert két sárgával kiállították Torunarighát.

A születésnapos Dárdai Pál és a Bayern örömét Marco Reus rontotta el, aki a 94. percben passzolta a kapuba a győztes gólt, beállítva ezzel a 2-3-as végeredményt, ráadásul Ibisevic is megkapta a piros lapot, miután fejbe dobta Bürki kapust.

(Kezdőkép: twitter.com/Bundesliga_DE)