2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Sport

Elrajtolt az évadnyitó vitorlásverseny a Balatonon

A vártnál kisebb mezőnnyel rajtolt a balatoni évadnyitó vitorlásverseny az elmúlt napok viharos időjárása miatt. A vitorlabontó ünnepségen a szakszövetség elnöke a tavalyi évet a sportág egyik legsikeresebb esztendejének nevezte, a magyarok öt világbajnoki és négy Európa-bajnoki címet szereztek 2013-ban.

Tábla őrzi a hazai vitorlássport kiemelkedő alakjának, Ugron Gábornak az emlékét Balatonfüreden. A Magyar Vitorlás Yacht Szövetség elnöke nyerte meg elsőként a tókerülő versenyt, a Kékszalagot 1934-ben.

A vitorlás szezonnyitót 85. alkalommal rendezték meg. „Vár ránk rengeteg verseny, a Kékszalag-verseny, hagyományos versenyek itt, Balatonfüreden, amik nagyon fontosak a város életében. A vitorlázás minden szegmensében átszövi a várost, legyen szó sportról, azon belül tömegsportról, élsportról, legyen szó kultúráról” – mondja Bóka István polgármester.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke az utánpótlás és a túravitorlázók felé nyitna. „Úgy gondolom, hogy a vitorlássport fejlődésével a balatoni turizmus is nagyon sokat fejlődik és élénkül, ezt meg kell lovagolni, össze kell fogni és ennek minden lehetőségét megtalálni” – véli Kollár Lajos elnök.

A 118 éves Kishamis árbocára a Himnusz hangjaira húzták fel a nemzeti színű zászlót. A Balaton megkoszorúzásával azokra emlékeztek, akik az elmúlt évszázadokban a tóban lelték halálukat. A szezon első szövetségi vitorlásversenyén 117 hajó rajtolt el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!