2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Elrajtolt az évadnyitó vitorlásverseny a Balatonon

A vártnál kisebb mezőnnyel rajtolt a balatoni évadnyitó vitorlásverseny az elmúlt napok viharos időjárása miatt. A vitorlabontó ünnepségen a szakszövetség elnöke a tavalyi évet a sportág egyik legsikeresebb esztendejének nevezte, a magyarok öt világbajnoki és négy Európa-bajnoki címet szereztek 2013-ban.

Tábla őrzi a hazai vitorlássport kiemelkedő alakjának, Ugron Gábornak az emlékét Balatonfüreden. A Magyar Vitorlás Yacht Szövetség elnöke nyerte meg elsőként a tókerülő versenyt, a Kékszalagot 1934-ben.

A vitorlás szezonnyitót 85. alkalommal rendezték meg. „Vár ránk rengeteg verseny, a Kékszalag-verseny, hagyományos versenyek itt, Balatonfüreden, amik nagyon fontosak a város életében. A vitorlázás minden szegmensében átszövi a várost, legyen szó sportról, azon belül tömegsportról, élsportról, legyen szó kultúráról” – mondja Bóka István polgármester.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke az utánpótlás és a túravitorlázók felé nyitna. „Úgy gondolom, hogy a vitorlássport fejlődésével a balatoni turizmus is nagyon sokat fejlődik és élénkül, ezt meg kell lovagolni, össze kell fogni és ennek minden lehetőségét megtalálni” – véli Kollár Lajos elnök.

A 118 éves Kishamis árbocára a Himnusz hangjaira húzták fel a nemzeti színű zászlót. A Balaton megkoszorúzásával azokra emlékeztek, akik az elmúlt évszázadokban a tóban lelték halálukat. A szezon első szövetségi vitorlásversenyén 117 hajó rajtolt el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!