2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Elrajtolt a Tour de Hongrie

Elrajtolt a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitóetapja. A Szentgotthárdról induló 168 kilométeres távon 821 méter szintemelkedés vár a mezőnyre, amely az Őrségben két, mintegy 80 kilométeres kör megtétele után tér vissza a legnyugatabbra fekvő magyarországi városba.

  • Elrajtolt a Tour de Hongrie

"Minden valószínűség szerint mezőnyhajrá lesz és nagy harc, miután kiváló sprinterek vannak itt. Erős csapatom van, a társaim képesek jó pozícióba helyezni engem a befutónál, így bízom benne, hogy képes leszek jó eredményt elérni" - fogalmazott az MTI kérdésére a tavaly a kazincbarcikai szakaszon diadalmaskodó holland Dylan Groenewegen. Az időjárás kapcsán úgy fogalmazott: nem számít esőre, a száraz körülmények pedig reményei szerint kedveznek nekik. Noha a befutó egyenes lesz, hektikus hajrá várható. A szél kapcsán azt mondta, mivel nem túl erős, így valószínűleg nem lesz nagy szerepe.

A rajtra 15 fokban, enyhén szeles időben készülődött a mezőny, valamint a nagyszámú kilátogató szurkoló: általános iskolások csoportja például leguggolva formázott kerékpárt, egy fitneszterem előtt pedig spinningkerékpárokon tekerve köszöntötték a bringásokat.

A rajt előtt a szalagot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Eisenkrammer Károly főszervező, Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és a verseny nagykövete, az ír Stephen Roche vágta át ünnepélyes körülmények között. Az etap lassú rajtjára az eredetileg tervezett 12.30-as kezdési időhöz képest öt perccel később került sor a szentgotthárdi Széll Kálmán téren, hogy ezáltal biztonságos legyen az átjutás a 78 kilométer elteltével keresztezett vasúti átjárón.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!