2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Sport

Elrajtolt a Tour de Hongrie

Elrajtolt a 44. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny szerdai nyitóetapja. A Szentgotthárdról induló 168 kilométeres távon 821 méter szintemelkedés vár a mezőnyre, amely az Őrségben két, mintegy 80 kilométeres kör megtétele után tér vissza a legnyugatabbra fekvő magyarországi városba.

  • Elrajtolt a Tour de Hongrie

"Minden valószínűség szerint mezőnyhajrá lesz és nagy harc, miután kiváló sprinterek vannak itt. Erős csapatom van, a társaim képesek jó pozícióba helyezni engem a befutónál, így bízom benne, hogy képes leszek jó eredményt elérni" - fogalmazott az MTI kérdésére a tavaly a kazincbarcikai szakaszon diadalmaskodó holland Dylan Groenewegen. Az időjárás kapcsán úgy fogalmazott: nem számít esőre, a száraz körülmények pedig reményei szerint kedveznek nekik. Noha a befutó egyenes lesz, hektikus hajrá várható. A szél kapcsán azt mondta, mivel nem túl erős, így valószínűleg nem lesz nagy szerepe.

A rajtra 15 fokban, enyhén szeles időben készülődött a mezőny, valamint a nagyszámú kilátogató szurkoló: általános iskolások csoportja például leguggolva formázott kerékpárt, egy fitneszterem előtt pedig spinningkerékpárokon tekerve köszöntötték a bringásokat.

A rajt előtt a szalagot Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Eisenkrammer Károly főszervező, Princzinger Péter, a magyar szövetség elnöke, Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere és a verseny nagykövete, az ír Stephen Roche vágta át ünnepélyes körülmények között. Az etap lassú rajtjára az eredetileg tervezett 12.30-as kezdési időhöz képest öt perccel később került sor a szentgotthárdi Széll Kálmán téren, hogy ezáltal biztonságos legyen az átjutás a 78 kilométer elteltével keresztezett vasúti átjárón.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldését a határkerítés külső, szerbiai oldalára, és felszólította Magyarországot, hogy nyújtson be cselekvési tervet az intézkedés felszámolására.
 Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

Több száz kutyaként azonosított ember gyűlt össze Berlinben

A '70-es évek filmjeiben a fériak cigarettáztak, motoroztak, ma ott tartunk, hogy gyereket akarnak szülni és állati jelmezekbe bújnak. A héten ezer ember gyűlt össze Berlinben, kutyajelmezben, mert ők inkább ebnek tartják magukat, nem embernek. Vendégünk volt Dezse Balázs újságíró.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!