2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Sport

Ellepték az eget a ballonosok Nagypálinál

Három ország tíz hőlégballonos csapata tölti együtt a hétvégét a Zala megyei Nagypáliban. Hatodik alkalommal szerveztek találkozót számukra. Idén egy különleges, a Szent Koronát ábrázoló hőlégballont is megcsodálhattak a résztvevők.

  • Ellepték az eget a ballonosok Nagypálinál

Kardos Miklós 40 éve hőlégballonozik. Repült már Dél-Afrikában, nyolcszor járt Japánban, részt vett több világbajnokságon és nyert Európa-bajnokságot.

„Nagyon sok élményt kaptam a sporton keresztül. Bejártam az egész világot: Dél-Afrika, Kanada, Egyesült Államok, Európában nem volt olyan ország szinte, ahol ne repültem volna. Megnyertem egy 120 ballonos versenyt 1989-ben Münstreben, Németországban. Ettől kezdve meghívtak, hogy Németországban oktassak” – fogalmazott a férfi a Hír TV-nek.

A rutinosabb indulók mellett kevésbé tapasztaltak is felszálltak. „Most repülök először, és azért próbálom ki, mert a barátnőm rászedett. Semmi esetre sem próbáltam volna amúgy ki. Úgyhogy baráti szívességből próbálom most ki, de nagyon félek egyelőre még” – mondta egy hölgy.

A nagypáli VI. Nemzetközi Hőlégballon Találkozóra Magyarország mellett Szlovéniából és Szlovákiából is érkeztek csapatok. „Három napon keresztül megmutatják a sporttudásukat a hőlégballonnal az utasaiknak, másrészről pedig egy jó kis közösségi dolog alakul ki” – jegyezte meg Köcse Tibor polgármester a találkozóval kapcsolatban.

A legnagyobb figyelem a felvidéki csapat légijárművét kísérte, amely a Szent Koronát ábrázolta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

Vereség Svédországtól, nem juthat nyolc közé a magyar válogatott

A magyar válogatott 26-22-re kikapott a svéd csapattól a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjében szombaton, így már biztosan nem juthat a legjobb nyolc közé, de olimpiai selejtezőt érő helyen még végezhet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!