2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Ellepték az eget a ballonosok Nagypálinál

Három ország tíz hőlégballonos csapata tölti együtt a hétvégét a Zala megyei Nagypáliban. Hatodik alkalommal szerveztek találkozót számukra. Idén egy különleges, a Szent Koronát ábrázoló hőlégballont is megcsodálhattak a résztvevők.

Kardos Miklós 40 éve hőlégballonozik. Repült már Dél-Afrikában, nyolcszor járt Japánban, részt vett több világbajnokságon és nyert Európa-bajnokságot.

„Nagyon sok élményt kaptam a sporton keresztül. Bejártam az egész világot: Dél-Afrika, Kanada, Egyesült Államok, Európában nem volt olyan ország szinte, ahol ne repültem volna. Megnyertem egy 120 ballonos versenyt 1989-ben Münstreben, Németországban. Ettől kezdve meghívtak, hogy Németországban oktassak” – fogalmazott a férfi a Hír TV-nek.

A rutinosabb indulók mellett kevésbé tapasztaltak is felszálltak. „Most repülök először, és azért próbálom ki, mert a barátnőm rászedett. Semmi esetre sem próbáltam volna amúgy ki. Úgyhogy baráti szívességből próbálom most ki, de nagyon félek egyelőre még” – mondta egy hölgy.

A nagypáli VI. Nemzetközi Hőlégballon Találkozóra Magyarország mellett Szlovéniából és Szlovákiából is érkeztek csapatok. „Három napon keresztül megmutatják a sporttudásukat a hőlégballonnal az utasaiknak, másrészről pedig egy jó kis közösségi dolog alakul ki” – jegyezte meg Köcse Tibor polgármester a találkozóval kapcsolatban.

A legnagyobb figyelem a felvidéki csapat légijárművét kísérte, amely a Szent Koronát ábrázolta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!