2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Sport

Ellepték az eget a ballonosok Nagypálinál

Három ország tíz hőlégballonos csapata tölti együtt a hétvégét a Zala megyei Nagypáliban. Hatodik alkalommal szerveztek találkozót számukra. Idén egy különleges, a Szent Koronát ábrázoló hőlégballont is megcsodálhattak a résztvevők.

Kardos Miklós 40 éve hőlégballonozik. Repült már Dél-Afrikában, nyolcszor járt Japánban, részt vett több világbajnokságon és nyert Európa-bajnokságot.

„Nagyon sok élményt kaptam a sporton keresztül. Bejártam az egész világot: Dél-Afrika, Kanada, Egyesült Államok, Európában nem volt olyan ország szinte, ahol ne repültem volna. Megnyertem egy 120 ballonos versenyt 1989-ben Münstreben, Németországban. Ettől kezdve meghívtak, hogy Németországban oktassak” – fogalmazott a férfi a Hír TV-nek.

A rutinosabb indulók mellett kevésbé tapasztaltak is felszálltak. „Most repülök először, és azért próbálom ki, mert a barátnőm rászedett. Semmi esetre sem próbáltam volna amúgy ki. Úgyhogy baráti szívességből próbálom most ki, de nagyon félek egyelőre még” – mondta egy hölgy.

A nagypáli VI. Nemzetközi Hőlégballon Találkozóra Magyarország mellett Szlovéniából és Szlovákiából is érkeztek csapatok. „Három napon keresztül megmutatják a sporttudásukat a hőlégballonnal az utasaiknak, másrészről pedig egy jó kis közösségi dolog alakul ki” – jegyezte meg Köcse Tibor polgármester a találkozóval kapcsolatban.

A legnagyobb figyelem a felvidéki csapat légijárművét kísérte, amely a Szent Koronát ábrázolta.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megint ferencvárosi győzelem született az Újpest ellen

A Ferencváros labdarúgó-csapata már nyolc derbit nyert meg sorozatban. 2021. szeptember 26.

Elképesztő végjátékkal Hamilton nyerte az Orosz Nagydíjat

A brit világbajnok pályafutása 100. sikerét aratta. 2021. szeptember 26.

Telitalálat a Börzsönyring

A 90 kilométeres hegységkerülő kerekezésen 750 regisztrált induló állt rajthoz. 2021. szeptember 26.

Legfrisebb híreink

Elindul a Zöld Otthon Program

Egy hét múlva indul a Magyar Nemzeti Bank Zöld Otthon Programja az új, energiatakarékos ingatlant vásárló családok számára.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!