2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Sport

Mind a négy magyar csapat továbbjutott

Idegenbeli döntetlennel jutott tovább a Honvéd és a Debrecen és hazai döntetlennel lépett tovább a Fehérvár FC a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójából. Szerdán a Ferencváros győzelemmel ment tovább.

  • Mind a négy magyar csapat továbbjutott

Fehérvár FC-Zeta FC (montenegrói) 0-0

A Fehérvár FC gól nélküli döntetlent játszott a montenegrói FK Zeta csapatával a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a csütörtök este Felcsúton rendezett visszavágón, így megőrizte négygólos előnyét és továbbjutott. Az előző idényben bajnoki ezüstérmes és Magyar Kupa-győztes együttes egy hete 5-1-re nyert vendégként, így a csütörtök esti összecsapásnak nem volt valódi tétje.

A Fehérvár FC a következő körben a liechtensteini Vaduz csapatával találkozik, az első mérkőzést egy hét múlva rendezik Felcsúton.

FK Kukesi (albán)-Debreceni VSC 1-1 (1-0)

A Debrecen 1-1-es döntetlent játszott az albán FK Kukesi vendégeként csütörtökön, így 4-1-es összesítéssel továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójából.

Az első meccshez hasonlóan a visszavágót is az albánok kezdték aktívabban, többet támadtak, többször próbálkoztak lövéssel, és az északmacedón Valon Ethemi góljával a 17. percben meg is szerezték a vezetést. A folytatásban a DVSC-nek is voltak kísérletei, de a meccs képe nem változott számottevően.

A második félidő kiegyenlítettebb játékkal kezdődött, majd az 58. percben Szatmári Csaba közvetlen közelről egyenlített, ezzel végképp eldöntötte a továbbjutást. A továbbiakban mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

Zalgiris Vilnius (litván)-Budapest Honvéd 1-1 (1-0)

A Budapest Honvéd továbbjutott a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójából, miután hazai 3-1-es sikerét követően csütörtökön 1-1-es döntetlent játszott a litván Zalgiris Vilnius vendégeként.

A hazaiak a budapesti vereség után hétfőn edzőt váltottak, így már nem a lengyel Marek Zub, hanem a portugál Joao Martins ült a vilniusi együttes kispadján.

A műfüves pályán lejátszott találkozón már az első húsz percben faragott hátrányából a litván csapat, ám újabb nagy helyzetet nem tudott kialakítani a szünetig, míg a Honvéd nem élt kínálkozó lehetőségeivel.

A második játékrész közepén egy kapu előtti kavarodást kihasználva egyenlített a magyar együttes, összesítésben pedig komoly lépést tett a továbbjutás felé. A folytatásban Lefkovits több nagy védéssel segítette a döntetlen megtartását, amellyel biztosította helyét a második fordulóban a Honvéd, ahol a román Universitatea Craiova lesz az ellenfele.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

A hídpénz-botrányt is napirendre vennék a balliberális politikusok az Európai Parlamentben?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!