2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

El-selejtező: Nyert a Fehérvár, döntetlent játszott a Honvéd, kikapott a Debrecen

A Budapest Honvéd csütörtökön gólnélküli döntetlent játszott román vendégével, az Universitatea Craiovával a labdarúgó Európa-ligában, a selejtező második fordulójának első, győri mérkőzésén. A Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a liechtensteini FC Vaduzt Felcsúton. A Debrecen viszont 3-0-ra kikapott a Torino FC vendégeként.

  • El-selejtező: Nyert a Fehérvár, döntetlent játszott a Honvéd, kikapott a Debrecen

Budapest Honvéd-Universitatea Craiova (román) 0-0

A párharc visszavágóját egy hét múlva rendezik. A továbbjutó a görög AEK Athénnal találkozik a következő körben.

Az első percekben a vendégek akarata érvényesült, az első kapura lövés is a román csapathoz fűződik, a Honvéd alig tudta megtartani a labdát. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, később pedig már inkább a kispestiek irányítottak és vezettek több veszélyes támadást, egy ízben Pigliacelli nagy bravúrral hárította N'Gog fejesét. A szünet előtti percekben és a Bancu hosszú ápolása miatt nyolcpercesre nyúlt hosszabbításban mindkét csapat veszélytelenül futballozott.

A második félidőre sem lett nagyobb az iram, de ismét a román együttesnél volt többet a labda, azonban komoly gólhelyzetet ezúttal sem tudott kialakítani. Talán a nagy hőség miatt, de rendkívül fáradtan mozogtak mindkét együttes játékosai, és bár aktívabb volt a Craiova, Levkovich kapusnak szinte egyáltalán nem akadt dolga. A hajrában annyiban fordult a kocka, hogy ismét inkább a Honvéd próbálkozott, de a hazaiak játékából is hiányzott a kreativitás, így nem született gól a lefújásig, noha a hosszabbításban egy ziccert kihagytak a vendégek.

Fehérvár FC-FC Vaduz 1-0

A Fehérvár FC egygólos előnyt szerzett a liechtensteini FC Vaduz ellen csütörtökön, a labdarúgó Európa-liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén Felcsúton.

Jól indult a találkozó a Fehérvár szempontjából, hiszen első szöglete után Stopira fejesével megszerezte a vezetést. A folytatásban a hazai alakulat - előnye birtokában - kényelmesen játszott, míg a Vaduz ugyan több alkalommal eljutott a fehérvári kapu előterébe, de helyzeteiből nem született gól.

A második félidőre élesebb Fehérvár jött ki az öltözőből, ennek eredményeként az első negyedórában Stopira kétszer is fejjel veszélyeztetett. A játékrész közepére kiegyenlítettebbé vált a játék, Kovácsik Ádámnak több alkalommal is védenie kellett. A hazaiak a mérkőzés végén nagy nyomást helyeztek a Vaduz kapujára, ám a hétperces hosszabbításban sem tudták megduplázni előnyüket, mert előbb Ivan Petrjak óriási ziccerben a kapu fölé lőtt, majd Georgi Milanov szabadrúgását védte Benjamin Büchel.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik Vaduzban, a párharc továbbjutója az észt Flora Tallinnal vagy a német Eintracht Frankfurttal találkozik a következő körben.

Torino FC-Debrecen 3-0

A Debrecen 3-0-ra kikapott a Torino FC vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében, a második forduló csütörtöki első mérkőzésén.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!