2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 2. 11:00

Sport

Egygólos kecskeméti győzelem a Riga ellen

A házigazda Kecskemét 2-1-re nyert a lett Riga ellen a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén.

  • Egygólos kecskeméti győzelem a Riga ellen

A vendégek az izlandi Víkingur Reykjavíkot búcsúztatták a selejtező első körében, a lett bajnokságban pedig 18 győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel a tabella élén állnak.

A Kecskemét-Riga FC párharc visszavágóját jövő csütörtökön rendezik, a továbbjutóra a holland FC Twente vagy a svéd Hammarby BK vár a következő fordulóban.

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés: Kecskeméti TE-Riga FC (lett) 2-1 (0-0)

---------------------------------------

Széktói Stadion, 4211 néző, v: Kvirikasvili (georgiai)

gólszerzők: Szuhodovszki (52., 11-esből), Pálinkás (85.), illetve Contreras (86.)

sárga lap: Szalai (56.), illetve Taiwo (51.), Cernomordijs (57.), Mankenda (81.)

Kecskemét:

----------

Varga - Szűcs, Belényesi, Szalai G. - Májer, Kiss B. (Tóth B., 73.), Vágó (Iyinbor, 94.), Szuhodovszki, Leoni - Pálinkás (Nagy K., 87.), Banó-Szabó (Meszhi, a szünetben)

Riga:

-----

Purins - Jurkovskis (Daskevics, 49.), Cernomordijs, Bosancic, Ngonda - Baba Musah, Babec (Brian Pena, a szünetben), Douglas Aurélio (Contreras, 78.) - Soisalo (Mankenda, a szünetben), Jojic - Regza (Taiwo, a szünetben)

Bátran, lendületesen kezdett a Kecskemét, többször is eljutott a vendégek kapujáig, 15-20 perc után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A Riga veszélyes támadásokat vezetett, két ziccere is volt, egy alkalommal csak a kapufa mentette meg a hazaiakat a góltól.

A szünet után 11-eshez jutott a magyar csapat, miután a ghánai Baba Musah a 16-oson belül fellökte a csereként beállt Meszhit. A büntetőt magabiztosan értékesítette Szuhodovszki Soma. Vezetése tudatában sem állt vissza a Kecskemét, továbbra is támadásban maradt - egy alkalommal bravúrral védett Purins -, de a lettek is többször veszélyezették Varga kapuját. A hajrában leginkább a kontrákra helyezték a hangsúlyt a hazaiak, s egy ilyen végén Pálinkás megduplázta az előnyt. Sokáig azonban nem örülhetett a népes szurkolótábor, mert a rivális egy perccel később szépített, így a Kecskemét egygólos előnnyel utazhat majd a visszavágóra.

Borítókép: A kecskeméti Belényesi Csaba (b) és Douglas Aurélio, a lett Riga FC játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Kecskeméti TE-Riga FC mérkőzésen a kecskeméti Széktói Stadionban 2023. július 27-én.

MTI/Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!