2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Egy lépésre a főtáblától a Ferencváros

A múlt heti első mérkőzésen több mint egy félidőn keresztül úgy tűnt, hogy a Ferencváros számára csak formalitás lesz a Molde elleni visszavágó a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének playoffjában, a norvég együttes feltámadása után azonban óriási csata várható kedden a Groupama Arénában a főtáblára jutásért.

  • Egy lépésre a főtáblától a Ferencváros

Szerhij Rebrov csapata Norvégiában sokáig szinte tökéletes játékot mutatott be, már a 7. percben vezetést szerzett Franck Boli góljával, majd az 52. percben Myrto Uzuni fejese után úgy látszott, el is dőlt a párharc. A házigazda norvégok azonban szinte a semmiből visszajöttek, alig negyedóra alatt egyenlítettek és a hajrában a vezetést is átvették, mígnem a magyar bajnok Ihor Haratin büntetőjével egyenlített (3-3).

Az UEFA honlapjának statisztikái szerint a Ferencváros története során tíz olyan európai kupapárharcot vívott, amelyben az első mérkőzésen idegenben döntetlent ért el, ezek közül nyolcszor jutott tovább. A Molde ezzel szemben hétszer került olyan helyzetbe, hogy hazai döntetlen után kellett volna kivívnia a továbbjutást, s háromszor járt sikerrel. Ezek közül a legnagyobb skalpot egyértelműen az 1999/2000-es szezonban gyűjtötte be, amikor is a BL-selejtező utolsó körében az otthoni 0-0 után 1-1-es döntetlennel, idegenben lőtt góllal búcsúztatta a spanyol Mallorcát és jutott fel története során először, s mindezidáig utoljára is a főtáblára.

A Ferencváros - amely tavaly az Európa-liga csoportkörében volt érdekelt - 25 év után juthat újra a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe. A zöld-fehérek emlékezetes BL-szereplése óta a magyar csapatok közül csak a Debrecennek sikerült elérnie a csoportkört a 2009/10-es idényben.

A párharcnak óriási anyagi tétje is van, hiszen a BL csoportkörébe jutás jelentősen több pénzt ér, mint a vesztesnek az Európa-liga főtábláján való szereplés: eddig mindkét csapat 6,4 millió eurót (körülbelül 2,3 milliárd forint) keresett a selejtezőben, amelyik gárda innen továbbmegy, az további 15,25 millió euróval (5,5 milliárd forint) gazdagodik, míg az El-csoportkör "csak" 2,92 millió eurót (1 milliárd forint) ér.

Rebrov kedden sem számít könnyű mérkőzésre

Szerhij Rebrov vezetőedző szerint a Ferencváros számára a keddi visszavágó sem lesz könnyebb, mint a Molde elleni párharc múlt heti első felvonása a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó fordulójában.

"Nehéz mérkőzést vártam már idegenben is, ahol nehezítette a helyzetünket a műfű és az időjárás is. Kielemeztük azt a találkozót, de most sem számítok könnyebb összecsapásra annak ellenére, hogy készen állunk a feladatra" - fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatóján az ukrán szakember.

A tréner szerint a 3-3-as döntetlennel végződött norvégiai meccsen játékosai nem mutatták meg a bennük rejlő potenciál száz százalékát, de abban bízik, hogy a visszavágón ez sikerül. Hozzátette, múlt héten megkérdezte tanítványait, ki szerepelt már a BL-ben, s egyedül Olekszandr Zubkovnak van ilyen tapasztalata, így társainak magukkal és a gátlásaikkal is meg kell küzdeniük.

"Hiszek a játékosaimban. Büszke vagyok, ahogy Magyarországot képviseljük nemzetközi szinten. A mostani és az előző idényben összesen hét selejtezős párharcot vívtunk, ebből hatot megnyertünk, majd tavaly az Európa-ligában mindenki szerint halálcsoportba kerültünk, az utolsó fordulóban mégis továbbjutási eséllyel léptünk pályára" - fogalmazott Rebrov.

Franck Boli, aki éveken át Norvégiában futballozott, azt mondta, őt mindig a győzelem motiválja, ezért bizonyítási vágyán semmit sem változtatott, hogy a skandináv ország egyik képviselője ellen kellett pályára lépnie.

"Nagyon jó csapatunk van és nagyon jó edző irányít minket, ezért nem vagyok meglepve a sikereinken. Ezért igazoltam ide, hogy nemzetközi porondon játszhassak" - mondta a 26 esztendős, elefántcsontparti támadó, aki az MTI kérdésére úgy válaszolt, a norvég bajnokság fizikálisabb, Magyarországon pedig az a nehéz, hogy minden rivális az FTC-t akarja legyőzni.

A visszavágó kedden 21 órakor a holland Björn Kuipers sípjelére kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a BL-ben, a vesztese az Európa-ligában szerepelhet a csoportkörben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!