2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott kastélyok - Aranyszőnyeg - A gernyeszegi Teleki-ház

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Tavaly az NB I-re készültek, most az NB III is csak álom

Hét meccsből egyszer sikerült a bunda az egri játékosoknak – az ügyészség szerint. A hevesi megyeszékhelyen jelen állás szerint már az idei bajnokságot sem tudják befejezni.

Tavaly ilyenkor még az NB I tavaszi szezonjára készültek az egri labdarúgók, most viszont már az NB III is csak álom. Az élvonalból kieső, majd az NB III-ba száműzött csapatnál már edzéseket sem tartanak.

„A profi futball meg fog szűnni Egerben” – Kósa Sándor 2013 májusában vette át a klub irányítását. Az Eger eljárási és egyéb hibák miatt a másodosztályra szóló licencet sem kapta meg. A harmadosztályban állt rajthoz, majd folytatódott a zuhanás. A napokban a pályavilágítást kivitelező cég felszámolási eljárást kezdeményezett a csapatot működtető kft.-vel szemben.

„Arra való hivatkozással, hogy ők úgy látják, hogy nincs tovább pénze a klubnak, leállították a kivitelezést. A stadionban három betonpillér áll, a negyediket meg sem csinálták” – nyilatkozta a Stoppernek Kósa Sándor, az Egri FC tulajdonosa.

Kósa a bíróságon harcol igazáért, de közben nem csak anyagi problémákkal kell megbirkóznia. Az ügyészség az Eger több korábbi játékosát is meggyanúsította bajnoki mérkőzéseik manipulálásával. Azonban csak egy alkalommal, a Pápa ellen sikerült a megrendelők kérése szerint alakítani a végeredményt.

„A manipulált egri mérkőzéseknél úgynevezett jeladó működött közre. Ez a személy a közönség soraiban foglalt helyet. Volt a megvesztegetett játékosok között egy jelvevő, aki kódolta a jeladó jelzéseit, és a többi behálózott játékos felé továbbította. A jeladót az előre megbeszélt ruházata, valamint a lelátón megbeszélt elhelyezkedése alapján ismerte fel a jelvevő játékos” – közölte Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

A gyanúsított játékosok közül a legismertebb a kétszeres válogatott Németh Norbert, aki jelenleg az osztrák ötödosztályú SC Melk játékosa. A klub vezetősége kérdésünkre úgy nyilatkozott: tudtak arról, hogy a játékost itthon meggyanúsították.

Részletek hétfő este a Stopperben 21.30-tól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tűzvész pusztít Görögország középső részén

Tűzvész pusztít Görögország középső részén, több falut ki kellett üríteni - közölték a helyi hatóságok. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője kedd reggel az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!