2019. április 26.,
péntek, Ervin napja

Edzőpárossal vágnak neki kézilabdásaink a VB-nek

Hír TV

2018. november 7., szerda 23:03, frissítve: szerda 23:30

Csoknyai István és Vladan Matic közösen vezeti a magyar férfi kézilabda válogatottat a januári világbajnokságon, így döntött a kézilabda szövetség elnöksége. Az edzőpárostól azt várják, hogy kiharcolják a csapattal az olimpiai részvételt.

Fontosnak tartottuk, hogy magyar szakemberek mellett tegyük le a voksunkat. Így vezette fel a szövetségi elnök szerdán a bejelentést, mely szerint a januári világbajnokság végéig Csoknyai István és Valadan Matics közösen irányítják a férfi kézilabda válogatottat. Kocsi Máté kiemelte: egyenrangú felek lesznek a kapitányok, akiktől azt várják, hogy a világbajnokságon az első hétbe vezetik a csapatot.

Az elnökség által meghatározott cél az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás, magyarul az első hétben kell végeznie a válogatottnak, oda várjuk a csapatot. Aki ismeri a sorsolást, és ismeri a sportág nemzetközi erőviszonyait az beláthatja, hogy erre most reális és jó esélyünk van– mondta Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A válogatott mellett a Tatabányát is irányító Vladan Matics szerint egyenlő felekként kezdenek a munkához.

Nem lesz feladatleosztás, mi annyira ismerjük egymást, hogy belenézünk egymás szemébe, és tudjuk mit kell reagálni. Nincsen féltékenység, nincsen semmi, nagyon jó kapcsolatban vagyunk már 20 éve, dolgoztunk is együtt, tényleg ismerjük egymást, nem lesz semmi gond– mondta Vladan Matics.

Csoknyai István az elmúlt két eb selejtező mérkőzésen megbízott kapitányként vezethette a válogatottat. Most azt mondja, az új felállás is működni fog. A Balatonfüred edzője úgy látja, bár kevés idő lesz a közös gyakorlásra, mindenképp szeretnének jó eredményt elérni a világbajnokságon.

Sok időnk nincsen, de úgy gondolom hogy rutinos jó játékosokról beszélünk, nagyon sok edzés nem azt mondom hogy nem kellene, de egyetlen válogatottnak sincsen több ideje, nekünk se lesz. Megpróbáljuk ezt a rövid időt úgy eltölteni, úgy átdolgozni, hogy a startra azért már látszódjon hogy mit szeretnénk. A legfontosabb pedig hogy nyerjünk mérkőzéseket.– mondta Csoknyai István.

A szövetségi kapitányok azt mondták, a Dán-német közös rendezésű világbajnokságon számítanak a válogatottságot korábban már lemondó Nagy Lászlóra és Illyés Ferencre is. A szövetség már tárgyal a játékosokkal.