2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Sport

Edzőpárossal vágnak neki kézilabdásaink a VB-nek

Csoknyai István és Vladan Matic közösen vezeti a magyar férfi kézilabda válogatottat a januári világbajnokságon, így döntött a kézilabda szövetség elnöksége. Az edzőpárostól azt várják, hogy kiharcolják a csapattal az olimpiai részvételt.

  • Edzőpárossal vágnak neki kézilabdásaink a VB-nek

Fontosnak tartottuk, hogy magyar szakemberek mellett tegyük le a voksunkat. Így vezette fel a szövetségi elnök szerdán a bejelentést, mely szerint a januári világbajnokság végéig Csoknyai István és Valadan Matics közösen irányítják a férfi kézilabda válogatottat. Kocsi Máté kiemelte: egyenrangú felek lesznek a kapitányok, akiktől azt várják, hogy a világbajnokságon az első hétbe vezetik a csapatot.

Az elnökség által meghatározott cél az olimpiai kvalifikációs tornára való kijutás, magyarul az első hétben kell végeznie a válogatottnak, oda várjuk a csapatot. Aki ismeri a sorsolást, és ismeri a sportág nemzetközi erőviszonyait az beláthatja, hogy erre most reális és jó esélyünk van– mondta Kocsis Máté a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. A válogatott mellett a Tatabányát is irányító Vladan Matics szerint egyenlő felekként kezdenek a munkához.

Nem lesz feladatleosztás, mi annyira ismerjük egymást, hogy belenézünk egymás szemébe, és tudjuk mit kell reagálni. Nincsen féltékenység, nincsen semmi, nagyon jó kapcsolatban vagyunk már 20 éve, dolgoztunk is együtt, tényleg ismerjük egymást, nem lesz semmi gond– mondta Vladan Matics.

Csoknyai István az elmúlt két eb selejtező mérkőzésen megbízott kapitányként vezethette a válogatottat. Most azt mondja, az új felállás is működni fog. A Balatonfüred edzője úgy látja, bár kevés idő lesz a közös gyakorlásra, mindenképp szeretnének jó eredményt elérni a világbajnokságon.

Sok időnk nincsen, de úgy gondolom hogy rutinos jó játékosokról beszélünk, nagyon sok edzés nem azt mondom hogy nem kellene, de egyetlen válogatottnak sincsen több ideje, nekünk se lesz. Megpróbáljuk ezt a rövid időt úgy eltölteni, úgy átdolgozni, hogy a startra azért már látszódjon hogy mit szeretnénk. A legfontosabb pedig hogy nyerjünk mérkőzéseket.– mondta Csoknyai István.

A szövetségi kapitányok azt mondták, a Dán-német közös rendezésű világbajnokságon számítanak a válogatottságot korábban már lemondó Nagy Lászlóra és Illyés Ferencre is. A szövetség már tárgyal a játékosokkal.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!