2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Eb-pótselejtező: Fantasztikus fordítás és továbbjutás

Hír TV

2020. november 13., péntek 18:15

A magyar labdarúgó-válogatott huszáros hajrával megfordította az Izland elleni, európa-bajnoki pótselejtezőt, és 2–1-es sikerével kiharcolta a kontinens-tornán való részvételt.

Nem könnyű helyt állni az álmok kapujában. És ez sok szempontból igaz volt a sorsdöntő mérkőzésre, amelyen a fehér mezben pályára lépő magyar együttes már a 11. percben hátrányba került. Méghozzá Gulácsi kapitális hibája után. A mindig magabiztos magyar kapus ezúttal beejtette Siggurdson nem túl acélos lövését. Bár próbálkoztak a mieink, valahogy nem igazán ment a játék. A legnagyobb egyenlítési lehetőségünk Willi Orbán előtt adódott a 22. percben, de fejesét magabiztosan védte a vendégek kapusa.

A fordulás után kicsit magasabb fokozatra kapcsoltak Sallaiék. <>. A nagy fordulat két perccel a rendes játékidő vége előtt érkezett. Egy kapu előtti kavarodás után a csereként beálló Nego elé került a labda, aki a kapuba talált, így ismét ott álltak a mieink az álmok kapujában. És be is léptek rajta, miután a 92. percben egy szép egyéni akció végén Szoboszlai gyönyörűen lőtt az Izlandi kapuba, eldöntve ezzel a meccset és a továbbjutást. A magyar labdarúgó-válogatott tehát sorozatban másodszor jutott ki az Európa-bajnokságra.

Hír TV