2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

EB: Kedden vagy szerdán dől el a továbbjutásunk

A magyar labdarúgó-válogatott Skócia 1-0-s legyőzésével megszerezte a németországi Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét, és a továbbjutása kedden vagy szerdán dől el.

  • EB: Kedden vagy szerdán dől el a továbbjutásunk

Az első kettők mellett a csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik kerül még a nyolcaddöntőbe. A magyarok három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel állnak, és legalább két harmadik helyezettet kell megelőzniük pontszámmal, vagy azonos pontszám esetén jobb gólkülönbséggel.

Három négyesben - a B, C és F jelűben - még van esély arra, hogy háromnál kevesebb ponttal zárjon a harmadik helyezett. A B csoport hétfői zárókörében ehhez az kell, hogy az egyformán egypontos Albánia és a vb-bronzérmes Horvátország legfeljebb döntetlent érjen el a már csoportgyőztes Spanyolország és a címvédő Olaszország ellen. Kedden a C csoportban azért kell szurkolni, hogy az eddig nem túl meggyőző, legutóbb ezüstérmes angolok felülmúlják a kétpontos szlovénokat, a szerb-dán összecsapás pedig azért nem befolyásolja a magyarok sorsát, mert az egyik mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a három pontot. Az F jelű kvartettben szerdán az újonc georgiaiak nem nyerhetnek a csoportgyőztes portugálok, míg a csehek a törökök ellen.

A legjobb esélyt az kínálja Magyarország számára, ha a fentebbi három csoportból legalább kettőben kedvezően alakulnak az eredmények, mert a D és E csoport harmadik helyezettje valószínűleg jobb lesz a magyarnál. Előbbiben például Ausztriának minimum öt góllal ki kellene kapnia Hollandiától, miközben a már kiesett lengyelek nem nyerhetnek a vb-ezüstérmes franciák ellen. Utóbbiban a szlovák-román és a belga-ukrán meccsen sem születhet döntetlen, emellett lehetőleg mindkét találkozón nagy arányú győzelemre lenne szükség, hogy a harmadik helyezettnek rosszabbá váljon a gólkülönbsége, mint a magyaroké.

Továbbjutás esetén a magyar csapat három helyre kerülhet attól függően, hogy melyik négy csoportharmadik lép a legjobb 16 közé: vasárnap ellenfele lehet Kölnben a spanyol, hétfőn Frankfurtban a portugál együttesnek vagy jövő kedden Münchenben az E csoport most még megjósolhatatlan győztesének. Utóbbi két opcióra van nagyobb esély.

A csoportharmadikok jelenlegi tabellája:

1. Ausztria (D) 3 pont/2 mérkőzés (3-2)

2. Szlovákia (E) 3/2 (2-2)

3. MAGYARORSZÁG (A) 3/3 (2-5)

4. Szlovénia (C) 2/2

-----------------------------

5. Albánia (B) 1/2 (3-4)

6. Csehország (F) 1/2 (2-3)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!