2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Sport

Döntöttek Kenderesi Tamásról Dél-Koreában

Pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesi Tamást Dél-Koreából – mondta a magyar úszó válogatott szövetségi kapitánya a vizes vb utáni sajtótájékoztatón a Duna Arénában. Sós Csaba úgy tudja, az olimpiai bronzérmes úszó csütörtökön érkezhet haza – írta meg a hvg.hu.

  • Döntöttek Kenderesi Tamásról Dél-Koreában

„Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem” – írta korábban közösségi oldalán Kenderesi Tamás, aki jelezte, megértette a helyzet komolyságát és teljes együttműködést tanúsított mindvégig.

„A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott korábban az úszó.

Az esetről a szórakozóhely biztonsági kamerája felvételt készített, a hvg.hu korábban szövetségi forrásból úgy értesült, hogy a videót megnézhette az úszócsapat vezetője. Ami azon látható, az szerinte Kenderesi nekik elmondott verzióját támasztja alá. Sós Csaba most azt mondta, neki nem mutatták meg a videót.

Az úszószövetség korábban azt közölte, hogy a vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A szövetségi kapitány a fegyelmi eljárásról azt mondta, annak elindítása az elnök, Wladár Sándor hatásköre. „Az enyém más. Én mindig a gyerekért aggódom. Először engem azért hívtak, hogy kórházban van. Aztán kiderült, hogy nem ez a helyzet” – magyarázta a portálnak Sós Csaba.

A HVG arról is kérdezte a szövetségi kapitányt, hogyan néz ki az, amikor az úszók a versenyek után kieresztik a gőzt, mi az, ami belefér, mi az, ami nem. Erre a kapitány úgy reagált: „Ha valóban komolyabb volt, akkor valóban hibás. Egyéb felfogásnál bűnös. Ugyanakkor nálunk az a mondás, hogy ha Pécsen bemennek a diszkóba, akkor ez a köszönés.”

„Lehet magyarázni ezt azzal, hogy nagy a feszültség, meg lehet, hogy előtte ivott valamit és egy kicsit bátrabb volt, vagy nem volt jó kedve előtte, de ilyen nincs, mert annak ez lehet a következménye” – mondta a portálnak a magyar úszók kapitánya.

Hvg.hu nyomán Magyar Nemzet Online

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!