2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Debrecenben lehet a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) bejelentette, hogy a koronavírus terjedése miatt biztosan nem Szöulban rendezik meg március 13. és 15. között a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot. Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke híradónknak arról beszélt, hogy Debrecen fontolóra vette, megszervezi a világbajnokságot.

  • Debrecenben lehet a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság

A szervezet honlapja azt írja: a járvány miatt a városi hatóságok elrendelték a Mokdong Jégcsarnok bezárását, így ott nem lehet megrendezni a vb-t.

Figyelemmel követjük a koronavírus terjedésével kapcsolatos fejleményeket, különösen a Szöul környékén történteket. A dél-koreai szövetség arról tájékoztatott bennünket, hogy bezárják a vb helyszínének kijelölt jégcentrumot, ahol minden eseményt törölnek

- áll az ISU honlapján.

A szervezet hozzátette, a világbajnokságig hátralévő idő rövidsége miatt nem biztosak abban, hogy a viadalt más városban meg tudják tartani, így az idei vb sorsa bizonytalan.

"Köszönjük a dél-koreaiaknak az eddigi előkészületeket és azt, hogy a döntésig vezető kritikus időszakban együttműködtek velünk. A vírus világméretű terjedése, illetve a logisztikai problémák miatt a halasztás és/vagy az áthelyezés nehéz feladat, de mindkét lehetőséget fontolóra vesszük" - áll a közleményben.

A magyarokat nem lepte meg a határozat, Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere szerint várható volt a döntés, de szerinte mindenki jobban örült volna, ha hamarabb megszületik.

"Versenyzőink fegyelmezetten fogadták és elfogadták a döntést, de edzésben maradnak március közepéig. Amennyiben más helyszínt jelöl ki az ISU a világbajnokságra, úgy mérlegelés tárgyát képezi, hogy azon elinduljunk-e" - mondta a szakember. 

Nem nagyon van helyszín, ahol ennyi idő alatt összetudnak hozni egy világbajnokságot. Én két nappal ezelőtt írtam az ISU elnökének egy levelet, amiben tájékoztatást kértem, hogy hogyan készüljünk, mert ugye nekünk foglalni kell meg ugye az akklimatizáció miatt előbb kell elmenni, hogy lesz-e vb vagy sem, erre a hétre ígértek választ. S most megnézzük azt például, hogy mivel mi Debrecenben rendeztünk egy nagyon sikeres Európa-bajnokságot, hogy meg tudnánk-e rendezni Debrecenben a világbajnokságot

 - mondta el Kósa Lajos a Hír TV híradójának.

 

Lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott

A koronavírus-járvány miatt szerdán lemondta olaszországi edzőtáborát a magyar evezős válogatott.

"A határok még nincsenek lezárva, a fokozottan fertőzött területeken csak át kellene utaznunk, azonban az edzőtábort három hétre terveztük, ami már fokozott kockázatot jelent, részben azért, mert hazaérkezésünket követően két hét karanténba kellene vonulniuk a versenyzőinknek, ami felborítaná a felkészülésüket" - mondta Szierer János szövetségi kapitány.

A szövetség (MESZ) MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a magyar versenyzők háromhetes edzőtáborának és válogató versenyeinek hétfőtől a Rómától 80 kilométerre délre, a Tirrén-tenger partján lévő Sabaudia biztosított volna helyszínt. Az elnökség azonban kedden úgy határozott, hogy a 18 kerettag és edzőik a melegvízi edzőtábor helyett hétfőtől a Maty-éren folytatják a felkészülést az olimpiai pótkvalifikációs versenyekre.

"Szerencsére az időjárás megengedi, hogy itthon is tudjunk evezni, hétfőtől Szegeden a Maty-éren készülünk, reményeink szerint jövő hétvégén ott tartjuk meg tesztjeinket és meghívásos válogatónkat férfi és női egypárevezősben" - mondta a szakvezető.

A Molnár Zoltán edző vezetésével készülő Gadányi Zoltána és Preil Vivien, valamint az egypárevezős Pétervári-Molnár Bendegúz már vasárnap elutazott Sabaudiába, ők a MESZ elnökségének döntése alapján hazatértek, és ugyancsak Szegeden folytatják a felkészülést. Saját döntés alapján viszont továbbra is Sabaudiában készül egy héten át a paralimpiai részvételt megcélzó Pető Zsolt, aki Nagy Gábor para-szakág vezetővel tartózkodik Olaszországban.

A magyar evezősök még nem szereztek olimpiai kvótát, így április végén az európai pótkvalifikációs, majd májusban Luzernben a végső regattán harcolhatják ki a tokiói részvételt.

 

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!