2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Sport

Debrecen várja a világ legjobbjait

A debreceni Főnix Csarnok felkészült a jövő hétvégi rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságra, miután a jég minősége és hőmérséklete is immáron a nemzetközi szövetség elvárásainak megfelelő. Az állam 29 millió forinttal támogatja a háromnapos eseményt.

A jég hőmérsékletének beállítása jelentette a legnagyobb problémát a szervezőknek a jövő hétvégi debreceni rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság előtt. A Főnix Csarnokban korábban nem volt hidegebb a jég -6 foknál, mostanra sikerült a nemzetközi szövetség előírásainak megfelelő -9 fokos hideget túllépni.

„Elég komoly erőfeszítések árán, de már el tudjuk érni a -10 fokot is – közölte Kósa Lajos. – Épp a hétvégi tesztversenyen mondták a lányok, hogy majd állítani kell jövő heti edzőtáboron a korcsolya élén meg ívén. Mindent megoldottunk, és nagyon nagy szertettel várjuk a világ legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázóit” – tette hozzá a Magyar Korcsolya Szövetség elnöke.

Heidum Bernadett szemei előtt már a Szocsi téli olimpia lebeg. A világbajnokságon is szeretne sikeres lenni, de elsősorban a sérüléseket akarja elkerülni Debrecenben.

„Jó a jég, nem tört. Nem volt nagyon puha, nem volt nagyon kemény – mondta Heidum Bernadett. Egyetlen kis hibája volt még – amit mostanra már ki is javítottak –: a jégfejújító gép az utca felé tartva tette le a havat, és amikor visszajött, a piszkot felvitte a jégre. Emiatt nekünk kicsorbul a korcsolyánk. De remélem, már ezen is javítottak, úgyhogy nagyon jó lesz a jég a világbajnokságra" – fogalmazott a rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Debrecen 2001 óta a 24. sportvilágversenynek lesz a házigazdája március 8. és 10. között. A szervezők 35 országból várnak sportolókat.

„Az anyagi támogatás, amit a kormányzat ad a sikeres világbajnokság megrendezéséhez, 29 millió forint értékben, komoly segítség. Éppen a színvonalas, világra szóló bajnokság miatt” – fogalmazott Simicskó István sportállamtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában ünnepélyes köszöntésre is sor került, a magyar válogatott tagjai oklevelet és virágot kaptak a malmői Európa-bajnokságon és a varsói junior világbajnokságon elért sikereikért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!