2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Sport

Csikócsapattal a Man Utd a PSG ellen

Újabb két mérkőzéssel folytatódik ma labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. A sérülésekkel és Paul Pogba eltiltásával sújtott Manchester United fiatal csapattal utazik a Paris Saint-Germanhez. Az első mérkőzésen a párizsiak 2-0-ra nyertek az Old Traffordon. A játéknap másik mérkőzésén az AS Roma 2-1-es előnnyel utazik a Portóhoz.

  • Csikócsapattal a Man Utd a PSG ellen

A Paris Saint-Germain kétgólos előnyről várja a hazai visszavágót, így kényelmes helyzetben léphet pályára szerdán a Manchester United ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A PSG az Old Traffordon 2-0-s győzelmet aratott, de az is kedvező a számára, hogy az angol középpálya vezérét, a francia világbajnok Paul Pogbát kiállították, így nem játszhat Párizsban.

A statisztikában sem bízhatnak a manchesteriek, mivel európai kupában korábban három olyan párharcot vívtak, melyek első mérkőzését hazai pályán elveszítették, és mindhárom alkalommal kettős vereséggel búcsúztak: a BL-ben a 2001-es negyeddöntőben a Bayern Münchennel (0-1, 1-2), a 2005-ös nyolcaddöntőben az AC Milannal (0-1, 0-1), az Európa Liga 2012-es nyolcaddöntőjében pedig az Athletic Bilbaóval (2-3, 1-2) szemben buktak el így.

A párizsiak viszont mind a 15 olyan nemzetközi párharcukat megnyerték, melyben idegenbeli sikerrel kezdtek.

A másik szerdai összecsapás már korántsem tűnik ilyen egyértelműnek, ugyanis az AS Roma 2-1-es előnnyel utazik Portugáliába. Az első mérkőzésen a Farkasok a 19 éves Nicolo Zaniolo duplájával kerültek megnyugtató előnybe, Adrián López hajrában szerzett találata azonban nyílttá tette a továbbjutás kérdését.

A múltbeli eredményeket tekintve ugyanakkor a Portónak így is bravúrnak számítana a negyeddöntőbe jutás, ugyanis húszból mindössze négy olyan európai kupapárharcából ment tovább, amikor idegenben elveszítette az első felvonást. Érdekesség azonban, hogy ezek közül háromszor is 2-1 volt az az eredmény, amelyről fordítani tudott.

Az előző kiírásban elődöntős rómaiak tavaly az egyenes kieséses szakaszban mindhárom idegenbeli mérkőzésükön vereséget szenvedtek, a mostani csoportkörben pedig a címvédő Real Madrid és a cseh Plzen vendégeként is kikaptak.

Mindkét találkozó 21 órakor kezdődik.

(Kezdőkép: twitter.com/ManUtd)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!