2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Sport

Csalás miatt maradhat le a magyar csapat a téli olimpiáról

Jégre tették a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót az olimpiai selejtezőkön. A mieinket előbb Olaszországban, később Oroszországban akadályozták sportszerűtlen eszközökkel. A szövetség a NOB segítségét kéri.

A közelmúltban kétszer is megtapasztalhatta a magyar férfi rövidpályás válogatott, hogy olykor tágan értelmezik a szabályokat a versenybírók. Előbb Torinóban Liu Shaolin Sándort, majd Kolomnában Knoch Viktort lökték ki, nem sokkal a cél előtt. A mieink biztosak benne, hogy az utóbbi esetnél szándékosan szabálytalankodott a kínai versenyző.

„Hogy miért is gondoljuk, hogy ő szerette volna mindenáron megakadályozni? Csapatunk kínai edzője, Li Na ott állt a palánknál. A kínai csapatnak kínai edzője van, így hallotta azokat az utasításokat, amit a kínai edzőnő mondott a saját csapatának. Ebben egyértelműen az volt, hogy akadályozzátok meg, hogy a magyarok nyerjenek” – mondta Darázs István szakágvezető.

Darázs szerint ennek az volt az oka, hogy a kínai csapatot felkészítő edző nem tudta volna megemészteni, hogy honfitársa jobb eredményt ér el a válogatottal. A magyar szövetség természetesen igyekszik mindent megtenni, hogy a történtek miatt a NOB biztosítson szabad kártyát a magyar short track válogatottnak, amely így a nyolc jelen lévő csapat mellett kilencedikként vehetne részt a játékokon – erre azonban nem sok esély van.

„Sajnos a nemzetközi szövetség elnökének válasza az volt, hogy nem tehet semmit, mert a NOB fennhatósága az ilyen döntés, és a szabad kártyát csak ők adhatják. Természetesen megkerestük őket is, és tőlük is tanácsot kértünk, és azt mondták, hogy lehet tovább menni, de nem valószínű, hogy elérjük a célunkat” – mondta Sallak György, a Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) főtitkára.

Öröm az ürömben, hogy egyéniben három férfi kvótát is szerzett a magyar csapat. Arról, hogy kik képviselik majd a nemzeti színeket Szocsiban, csak később születik döntés.

A Torinóban történteket, illetve a versenyzőkkel készült interjúkat hétfő este 21:30-kor láthatják a Hír TV Stopper című műsorában, ahol az is kiderül: milyen lehetőségei vannak Magyarországon a tornasportnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!