2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Csalás miatt maradhat le a magyar csapat a téli olimpiáról

Jégre tették a magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltót az olimpiai selejtezőkön. A mieinket előbb Olaszországban, később Oroszországban akadályozták sportszerűtlen eszközökkel. A szövetség a NOB segítségét kéri.

A közelmúltban kétszer is megtapasztalhatta a magyar férfi rövidpályás válogatott, hogy olykor tágan értelmezik a szabályokat a versenybírók. Előbb Torinóban Liu Shaolin Sándort, majd Kolomnában Knoch Viktort lökték ki, nem sokkal a cél előtt. A mieink biztosak benne, hogy az utóbbi esetnél szándékosan szabálytalankodott a kínai versenyző.

„Hogy miért is gondoljuk, hogy ő szerette volna mindenáron megakadályozni? Csapatunk kínai edzője, Li Na ott állt a palánknál. A kínai csapatnak kínai edzője van, így hallotta azokat az utasításokat, amit a kínai edzőnő mondott a saját csapatának. Ebben egyértelműen az volt, hogy akadályozzátok meg, hogy a magyarok nyerjenek” – mondta Darázs István szakágvezető.

Darázs szerint ennek az volt az oka, hogy a kínai csapatot felkészítő edző nem tudta volna megemészteni, hogy honfitársa jobb eredményt ér el a válogatottal. A magyar szövetség természetesen igyekszik mindent megtenni, hogy a történtek miatt a NOB biztosítson szabad kártyát a magyar short track válogatottnak, amely így a nyolc jelen lévő csapat mellett kilencedikként vehetne részt a játékokon – erre azonban nem sok esély van.

„Sajnos a nemzetközi szövetség elnökének válasza az volt, hogy nem tehet semmit, mert a NOB fennhatósága az ilyen döntés, és a szabad kártyát csak ők adhatják. Természetesen megkerestük őket is, és tőlük is tanácsot kértünk, és azt mondták, hogy lehet tovább menni, de nem valószínű, hogy elérjük a célunkat” – mondta Sallak György, a Magyar Országos Korcsolya Szövetség (MOKSZ) főtitkára.

Öröm az ürömben, hogy egyéniben három férfi kvótát is szerzett a magyar csapat. Arról, hogy kik képviselik majd a nemzeti színeket Szocsiban, csak később születik döntés.

A Torinóban történteket, illetve a versenyzőkkel készült interjúkat hétfő este 21:30-kor láthatják a Hír TV Stopper című műsorában, ahol az is kiderül: milyen lehetőségei vannak Magyarországon a tornasportnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!