2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Sport

Budapesten lesz az Európai Szuperkupa

Szeptember 24-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének összecsapását, azaz a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt mérkőzést.

  • Budapesten lesz az Európai Szuperkupa

Az európai szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságának szerdai döntése sporttörténelmi jelentőségű, mivel Magyarországon korábban még sosem rendeztek egymeccses döntőt egyetlen férfi nemzetközi kupában sem.

"A Szuperkupa-döntő rendezésével hazánk ismét egy kiemelkedő sporteseménynek adhat otthont. Remélhetőleg a magyar futballszurkolók személyesen, a helyszínen láthatják a kontinens legjobbjait"

- mondta Csányi Sándor, a magyar szövetség elnöke.

"Az UEFA a döntéssel a magyar labdarúgás fejlődését, az infrastruktúra megújulását, valamint azt ismerte el, hogy a futballélet koronavírus utáni újraindulásában Magyarország az élen járt".

Szintén döntés született a többi európai kupasorozatról, azaz a Bajnokok Ligájáról és az Európa-ligáról, előbbit Portugáliában, utóbbit Németországban fejezik be egy nyolccsapatos tornával. A negyed- és elődöntők mindkét sorozatban a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el. A BL-tornára Lisszabonban augusztus 12. és 23. között kerül sor, míg az El-tornát Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő helyszínéül is szolgáló Köln rendezi augusztus 10. és 21. között.

A BL-ben a Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már nyolc közé jutott, a másik négy nyolcaddöntős párharc visszavágójáról még nem döntött az UEFA, hogy augusztus 7-én és 8-án azokat is Portugáliában, vagy a kijelölt hazai csapat otthonában rendezzék. Az El nyolcaddöntőjében két párharcban - Internazionale-Getafe és Sevilla-AS Roma - még az első mérkőzést sem játszották le, ezekben egy meccs dönt majd egy később kijelölendő helyszínen, míg a hat másik párharc visszavágóinak helyszíne vagy a hazai csapat stadionja, vagy valamelyik németországi helyszín lesz.

Az idei BL-döntő helyszínéül eredetileg kijelölt Isztambul a 2021-es finálénak adhat otthont, Gdansk szintén jövőre rendezhet El-döntőt. Ennek az egyéves csúsztatásnak a következménye, hogy Budapest nem a márciusban kijelölt 2022-es finálénak, hanem a 2023-asnak ad otthont az Európa-ligában.

A következő idény BL- és El-selejtezője is jelentősen módosul, ugyanis előbbiben csak augusztus 8-án, utóbbiban augusztus 20-án indul a küzdelem az előselejtezővel. A Ferencváros a BL-selejtező augusztus 18-19-én esedékes első fordulójában kapcsolódik be, az El ugyanezen szakaszában a kupagyőztes Budapest Honvéd, a már biztos dobogós MOL Fehérvár FC és a bajnoki második vagy harmadik helyezett augusztus 27-én kezdi meg szereplését. Nagy változás, hogy a BL-selejtező utolsó körét leszámítva minden párharc egymeccses lesz, a házigazda kiléte sorsolás útján dől el.

A BL-csoportkör így is csak október 20-21-én rajtol, majd október 27-28-án, november 3-4-én, november 24-25-én, december 1-2-án és december 8-9-én lesznek a fordulók, az El-ben pedig október 22-én és 29-én, november 5-én és 26-án, december 3-án és 10-én.

A jövő évre halasztott labdarúgó Európa-bajnokság mind a 12 helyszíne, köztük Budapest vállalta a 2021-es rendezést is, így a magyar fővárosban az eredeti terveknek megfelelően három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.

Az UEFA kijelölte a márciusban elmaradt Eb-pótselejtezők új időpontját, eszerint a magyarok október 8-án lépnek pályára Bulgáriában, a párharc győztese pedig november 12-én fogadja az izlandi-román mérkőzés továbbjutóját immár az Eb-részvételért.

A Nemzetek Ligája lebonyolítása nem változik jelentősen, inkább csak sűrűsödik. Szeptemberben, októberben és novemberben is dupla forduló lesz. Utóbbi két hónap esetében a magyarok számára három-három találkozó kerül megrendezésre a rendelkezésre álló nyolc nap alatt oly módon, hogy mindkét esetben az Eb-pótselejtezővel indul a "futballhét". A magyar válogatott a másodosztálynak megfelelő B divízióban az orosz, a török és a szerb csapattal szerepel azonos négyesben.

A 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Eb-nek az elhalasztott kontinensviadal miatt szintén új időpontot kellett találni: a tornát rendhagyó módon két részletben rendezik, ugyanis a csoportkörre március 24. és 31. között, a kieséses szakaszra pedig május 31. és június 6. között kerül sor.

Orbán Viktor: A világszeme Budapesten

 

Az örömhírt Orbán Viktor miniszterelnök is megosztotta Facebook-oldalán.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

Verstappené a Red Bull 100. pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!