2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Sport

Botrány: Kiderült, hogy Imane Helif és Lin Ju-ting mégiscsak biológiailag férfiak

A Nemzetközi Bokszszövetség bejelentése szerint két független laboratórium is megerősítette, hogy Imane Helif és Lin Ju-ting biológiailag férfiak, miközben a NOB tudott az ügy dokumentumairól.

  • Botrány: Kiderült, hogy Imane Helif és Lin Ju-ting mégiscsak biológiailag férfiak

Egyre több dokumentum lát napvilágot azzal kapcsolatban, hogy valójában miért is zárta ki a női ökölvívók versenyeiről a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) az algériai Imane Helifet, illetve a tajvani Lin Ju-tinget. Most ismét úgy döntöttek, hogy azokat az adatokat összegyűjtik és nyilvánosságra hozzák, melyek egyértelműen igazolják, hogy a két nemiségvizsgálati teszten átesett két bokszoló – akik azóta mindketten olimpiai bajnokok lettek Párizsban, mert a NOB nem fogadta el az IBA dokumentumait – szervezetében X- és Y-kromoszómák is megtalálhatók, ami egyet jelent azzal, hogy mind Helif, mind pedig Lin biológiailag férfi. Az IBA 2023. március 25-én kelt igazgatótanácsi ülésének jegyzőkönyvében a 6. pontban mindez benne van, amelyet itt lehet megtekinteni.

2023. március 24-én az IBA kizárta Lin Ju-tinget és IIDE KATTINTVA!mane Helifet a 2023-as Újdelhiben, az IBA által rendezett női ökölvívó-világbajnokságról. Ugyanis a két bokszoló az úgynevezett gendervizsgálaton esett át – a tesztoszterontesztet nem csinálták meg, mert az rövid időn belül gyógyszeresen beállítható –, amelynek a teljes és konkrét eredményeit ugyan a sportolók engedélye nélkül nem lehetett nyilvánosságra hozni. De annyit mindenesetre a Nemzetközi Bokszszövetség elárult, hogy egyik sportoló sem felelt meg a tesztek alapján annak, hogy a nők között indulhassanak, ugyanis a szervezetükben az X-kromoszóma mellett az Y is megtalálható, ami azt igazolja, mindketten biológiailag férfiak, és jelentős előnyben vannak a női vetélytársaikkal szemben.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!