2024. 10. 15. Kedd Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Bosnyák-magyar - Rossi: Sallai és Szoboszlai remekül végezték a feladatukat

Marco Rossi szövetségi kapitány kifejezetten fontosnak nevezte a bosnyákok vendégeként elért 2-0-s sikert, mert így a magyar labdarúgó-válogatott megőrizte esélyét, hogy a Nemzetek Ligájában az élvonalban maradjon.

  • Bosnyák-magyar - Rossi: Sallai és Szoboszlai remekül végezték a feladatukat

"Tudtuk, hogy győzelemmel vagy döntetlennel jó eséllyel megszerezzük a harmadik, osztályozós helyet, ami fontos volt nekünk. A selejtezősorozatokban a kiemelésünket határozza meg a NL-ben nyújtott szereplésünk" - mondta a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető, aki példaként említette, hogy amíg a 2020-as Eb selejtezősorozatában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött negyedik lett a válogatott, addig az idei kontinensviadalra csoportgyőztesként jutott ki annak köszönhetően, hogy az NL-ben élvonalba jutott, s így legutóbb már könnyebb ellenfeleket kapott.

Rossi azzal kapcsolatban, hogy a bal oldalon volt veszélyesebb a csapata, úgy reagált az MTI-nek, hogy túltöltötték a bal oldalt, odavitték a legveszélyesebb játékosokat, így például Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominiket, akik remekül végezték a feladatukat. Fontosnak nevezte, hogy rögtön a második félidő elején sikerült másodjára betalálni, mert onnantól visszaálltak és próbálták védeni az eredményt, hogy az ellenfél ne tudja a védelem mögé játszani a labdákat.

"Nem szeretnék senkit megnevezni a mérkőzés legjobbjaként. Szoboszlai Dominik ma két gólt szerzett, március óta először volt eredményes a válogatottban. Nem várhatjuk el, hogy minden alkalommal gólt szerezzen és eldöntse a mérkőzést, de minden meccsen benne van ez a lehetőség, ezért mindenkinek támogatnia kell őt" - fogalmazott Rossi.

A hatvanéves szakvezető szerint Magyarországon mindig félig üres a pohár, mert vereség esetén az eredményt, győzelem után pedig a jó játékot hiányolják. Mint fogalmazott, ő mindig azt keresi, miben lehet fejlődést elérni, de azt látni kell, hogy a válogatott nem tartozik a legjobbak közé, ezért elsősorban a labda nélküli játékban erősebb.

"Ha nyomást próbálunk gyakorolni Hollandiában, annak ugyanolyan vége lehet, mint Németországban az ötgólos vereség volt. De tökéletes meccsel és némi szerencsével elérhetünk jó eredményt. Két lábbal a földön járva viszont Hollandia nagy esélyese a meccsnek" - tekintett előre a vélhetően a csoport második helyéről döntő összecsapásra Rossi, aki elárulta, soha nem gondolta volna, hogy olyan szakvezetőkkel említhetik egy lapon, mint Sebes Gusztáv, akit a hetvenedik mérkőzésével most hagyott maga mögött az örökrangsorban. Ennek ellenére hangsúlyozta, nem akarja sem magát az Aranycsapat mesterével összehasonlítani, sem a két együttest.

Kollégája, Sergej Barbarez úgy vélte, a magyarok jól kihasználták a lehetőségeiket, ennek ellenére büszke a játékosaira, mert méltóképpen küzdöttek a válogatottért.

"Saját hibáinkból kaptuk gólokat, nekünk is megvoltak a lehetőségeink, de mi kihagytuk azokat, ezért szenvedtünk vereséget" - összegzett Barbarez.

A második hollandok mögött rosszabb gólkülönbségével harmadik magyarokra idén további két találkozó vár a Nemzetek Ligája élvonalában: legközelebb november 16-án éppen Hollandia vendégei lesznek Amszterdamban, majd három nappal később a már negyeddöntős Németországot fogadják a Puskás Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Kiakadtak a románok az új Hunyadi sorozat miatt

Nehezményezik többek között, hogy a Hunyadi János gyermekkorát is bemutató alkotásban, amelyben a szereplők saját anyanyelvükön beszélnek, mellőzni fogják a román nyelvet, holott a főhős szerintük román volt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öt konzul lesz jelen a magyar-boszniai futballmeccs helyszínén + videó

Öt konzul lesz jelen a magyar-boszniai futballmeccs helyszínén + videó

Öt magyar konzul is szolgálatot teljesít a hétfői zenicai Magyarország-Bosznia-Hercegovina labdarúgó-mérkőzéshez kapcsolódóan, akik szükség esetén segítséget nyújthatnak a szurkolóknak - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a meccs reggelén Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!