2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Három párharc is megismétlődik a BL-ben

Három párharc is megismétlődik a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Az előző évhez hasonlóan összesorsolták a Real Madridot és a Schalkét, egymással játszik a Manchester City és a Barcelona, valamint a Paris Saint-Germain és Chelsea is. Az első mérkőzéseket február 17–18-án és 24–25-én rendezik.

Revánsot vehet a Manchester City a Barcelonán. Az előző szezonban a katalánok idegenben 2–0-ra, hazai pályán pedig 2–1-re nyertek az angolok ellen, így kettős győzelemmel jutottak a nyolc közé. A két csapat ismét összekerült a legjobb 16 között.

Kiegyensúlyozott párharc lesz, nincs kétségem afelől. Ők valószínűleg meg akarják nyerni a trófeát, ahogy mi is. Az igazolásaikkal az idén erősebb csapatot állítottak össze, sokat változtak, mindenképpen élcsapatnak számítanak. Nehéz küzdelem lesz, biztos vagyok benne” – mondta Luis Enrique, a Barcelona vezetőedzője.

Az angolok is fogadkoznak.

Igyekszünk majd javítani, főleg a védelmen. Azt hiszem, sokkal erősebbek vagyunk, mint tavaly, próbáljuk jól időzíteni a csúcsformát. Változott a Barcelona is, Luis Suárez igazolásával, és más az edző is az előző szezonhoz képest. Ez mind különbség lesz, mi sokkal jobbak, stabilabbak akarunk lenni” – fejtette ki Txiki Begiristain, a Manchester City sportigazgatója.

A Schalke a tavalyi nyolcaddöntőben nagy arányú vereséget szenvedett a Real Madridtól. A spanyolok az első találkozót 6–1-re, a visszavágót 3–1-re nyerték.

Nem hiszem, hogy nagy titkot árulok el azzal, hogy a Real Madrid az esélyes, de fontos a jó forma a találkozón, szeretnénk persze nyerni. Tudjuk, hogy a Real Madrid a legerősebb csapat Európában, de ez is egy kihívás” – foglalta össze véleményét Peter Peters, a Schalke 04 elnökségi tagja.

A Paris Saint-Germain és a Chelsea is összekerült az előző szezonban, de nem a legjobb 16, hanem a legjobb nyolc között. Akkor a londoni csapat ment tovább. A klub célja, hogy minél tovább jusson a sorozatban és megnyerje a Bajnokok Ligája trófeáját. „Valóban, három perccel a lefújás előtt elhittük, hogy megvan a továbbjutás. Ezúttal két mérkőzésen kell 100 százalékot adni a Chelsea ellen, hogy ott legyünk a negyeddöntőben”
mondta a francia klub sportigazgatója.

A korábban a Videotont irányító Paulo Sousa csapata, a Basel a 16 között a Portóval találkozik, a Juventust a Dortmunddal sorsolták össze, a tavalyi döntős Atlético Madrid a Bayer Leverkusennel játszik, a Bayern München a Sahtar Donecket kapta ellenfélnek, míg az Arsenal a Monakóval méri össze erejét a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!