2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Híradó 12:00

Sport

BL-selejtező: A lehető legerősebb ellenfelet kapta a Fradi

A BL-selejtező első körében a magyar bajnok Ferencváros a svéd bajnokság első helyezettje, a Djurgarden ellen lép pályára, a találkozó színhelye a budapesti Groupama Aréna.

  • BL-selejtező: A  lehető legerősebb ellenfelet kapta a Fradi

Megvan az ellenfele a Ferencvárosnak, amely a BL-selejtező sorozatában indul a nemzetközi porondon. Az UEFA Nyonban tartotta meg a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek a sorsolását. A magyar bajnok Ferencváros az 1. körben kezdi meg a selejtezőket, és a lengyel Legia Warszawa és a skót Celtic társaságában kiemeltként várta, a sors melyik ellenfelet sodorja az útjába. Ahogy már megírtuk, az európai szövetség az 1. csoportba tette a Ferencvárost, és négy lehetséges ellenfelet tett ide a nem kiemeltek kalapjába, illetve ötöt, de a koszovói FC Drita és az ír Linfield augusztus 11-én egymással előselejtezőt játszik, és annak a győztese vesz részt a selejtezőn. A négy közül a koszovói FC Drita a „legfiatalabb egyesület” a maga 73 évével. A KR-t – a Fradihoz hasonlóan – 1899-ben, a Djurgardent 1891-ben, míg a Linfieldet 1886-ban alapították.

A sorsoláson elsőként éppen a magyar bajnok párharcának a szereposztása alakult ki, a Ferencváros a svéd bajnok Djurgårdens IF Fotboll, rövidítve Djurgarden ellen kezdi meg a selejtezőket, és a helyszín a budapesti Groupama Aréna lesz.

A selejtező első fordulóját augusztus 18–19-én rendezik meg, az ismert már sajnos, hogy az egymeccses párharcokat mindenképpen zárt kapuk mögött rendezik meg. AZ UEFA tehát nincs tekintettel arra, hogy a magyar bajnoki mérkőzéseket korlátozások nélkül látogathatják a szurkolók, a BL-selejtezőben a Fradi hazai pályán is csak nézők nélkül fogadhat ellenfelet. A sorsolás előtt az UEFA Magyarországnak három másik országgal egyetemben külön is köszönetet mondott, amiért stadionjait rendelkezésre bocsátja, amennyiben szükség lesz semleges helyszínen lejátszandó mérkőzésre.

A BL-selejtező lebonyolítása megegyezik az előző esztendőkével: négy fordulón kell túljutni a főtábla eléréséhez. Ha egy csapat kiesik, akkor az Európa-liga selejtezőjében folytathatja.

Az FTC-nek négy párharcot kell megnyernie a BL-főtáblára jutáshoz, három megnyert meccsel az Európa-liga csoportkörébe jut. Ha kiesik a BL-ből, az Európa-liga selejtezőjébe kerül. Ugyanakkor ha a BL-selejtező 1. fordulójából továbbjut, a másodikban már nem lesz kiemelt.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárómeccsén 37-28-ra legyőzte Japánt, így hibátlan teljesítménnyel a tabella élén végzett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!