2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Sport

BKK: Futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani szombaton a Városliget környékén

Futóverseny miatt szombat délutántól forgalomkorlátozásokra kell számítani a Városliget környékén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Szombaton 17 órától rendezik a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált, amely a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet követően a Budapest Sportiroda első budapesti utcai futóversenye lesz.

A rendezvény miatt várhatóan üzemzárásig változik az arra közlekedő járatok - a 20E járat, a 30-as buszcsalád, a 105-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 75-ös trolibusz - útvonala is - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A BKK tájékoztatása szerint szombaton lezárják a közúti forgalom elől a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között 16.45-től várhatóan éjfélig, majd 20.00 órától a Dembinszky utca és a Damjanich utca közötti szakaszt is.

Lezárják továbbá az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között 16:45-től várhatóan éjfélig, valamint a Hermina utat az Ajtósi Dürer sor és a Kós Károly sétány között 20.00 órától várhatóan éjfélig.

A futóversenyhez kapcsolódó forgalomkorlátozások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok módosított útvonalon, a lezárt útszakaszokat elkerülve haladnak.

Az 1-es kisföldalatti 16.45-től az utolsó indulásig a Mexikói út felé nem áll meg a Hősök tere állomáson.

A 20E autóbusz 16.45-től az utolsó járatindulásig nem érinti a Hősök terét. A buszjáratra az Ötvenhatosok terén a 30-as buszcsalád megállójában, a Kacsóh Pongrác úton pedig az éjszakai járatok megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca és Róbert Károly körúton csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz 16.45-től az utolsó járatindulásig Káposztásmegyer felé nem érinti a Damjanich utca/Dózsa György út és a Vágány utca/Dózsa György út közötti, a Keleti pályaudvar felé pedig a Vágány utca/Dózsa György út és a Dembinszky utca közötti megállókat. A buszjáratra a Kacsóh Pongrác útnál az éjszakai buszok megállójában, a Zichy Géza utcánál pedig a 74-es troli megállójában lehet felszállni. Káposztásmegyer felé a buszok a Vágány utca és Róbert Károly körút csomópontban a 32-es busz megállójában állnak meg.

A 105-ös autóbusz 16.45-től az utolsó járatindulásig az Andrássy út helyett a Dózsa György út felé kerülve a Podmaniczky utcán át közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A buszjáratra a Podmaniczky utcában a 72-es trolibusz, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig a 9-es busz megállóiban lehet felszállni.

A 70-es trolibusz 16.45-től 20.00 óráig az Olof Palme sétány és a Dvorák sétány megálló érintése nélkül, az Ajtósi Dürer sor-Hermina út felé kerülve közlekedik, az érintett trolimegállókban megállva. A trolibusz 20.00 órától az utolsó járatindulásig a Dvorák sétány, az Olof Palme sétány és a Közlekedési Múzeum, valamint a Kossuth Lajos tér felé a Damjanich utca/Dózsa György út megálló érintése nélkül közlekedik. A trolira az Ajtósi Dürer soron és a Dózsa György úton az érintett trolimegállókban lehet felszállni.

A 72-es trolibusz 20.00 órától az utolsó járatindulásig rövidített útvonalon, az Orczy tér és a Dózsa György úti Honvédkórház között közlekedik.

A 74-es trolibusz 20.00 órától az utolsó járatindulásig a Hermina út helyett a Csáktornya park felé a Mexikói úton, a Károly körút felé a Hungária körúton közlekedik, ezért nem érinti a Közlekedési Múzeum és a Bethesda utca megállót. A Csáktornya park felé tartó trolikra a Vakok Állami Intézeténél és Zugló vasútállomásnál a 72-es troli megállójában, az Erzsébet királyné útja, aluljárónál a Mexikói úti kereszteződésnél, valamint a Mexikói úti 74A trolivégállomáson lehet felszállni. A Károly körút felé tartó trolikra a Hungária körúton az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út és Erzsébet királyné útja megállójában lehet felszállni.

A 75-ös trolibusz 16.45-től 20.00 óráig az Állatkerti út-Hermina út-Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon halad, ezért a Zichy Géza utca és a Hősök tere közti megállóik helyett a 72-es és a 74-es trolibusz érintett megállóiban lehet felszállni rá.

A troli 20.00 órától az utolsó járatindulásig továbbra sem érinti a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat. A troli ebben az időszakban a Hermina út helyett a Hungária körúton halad. A Jászai Mari tér felé tartó trolira az Ajtósi Dürer sor/Stefánia út csomópontnál, az éjszakai buszok Ajtósi Dürer sor és Erzsébet királyné útja, aluljáró, valamint a 30-as busz Vágány utca/Róbert Károly körút megállójában lehet felszállni. A Puskás Ferenc Stadion irányú trolira a Vágány utca/Róbert Károly körút csomópontnál, majd az éjszakai buszok Kacsóh Pongrác út, a 74-es troli Vakok Állami Intézete megállójában, ezt követően pedig az Ajtósi Dürer sor/Stefánia út csomópontnál lehet felszállni - olvasható a BKK közleményében.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Vb-selejtezők - Egy zárt kapus mérkőzés és pénzbüntetés a magyaroknak

Az MLSZ szerint mélységesen elítélendő azon rendbontók viselkedése, akik a több tízezres tömegtől eltérően, bizonyítottan rasszista módon nyilvánultak meg. 2021. szeptember 21.

Ellovagolt, nem tudjuk már merre jár – emlékezés Jeles Eszterre

Gyászol a lósport. Egy mindössze 21 éves, rendkívül tehetséges zsoké lánytól búcsúztak a hétvégén a budapesti Kincsem Parkban. A HírTV Radar című műsorának vendége volt Kőmíves Péter, a Hippodrom és Lovarda magazin főszerkesztője. 2021. szeptember 20.

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet. 2021. szeptember 19.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!