2024. 09. 25. Szerda Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Sport

Bizakodva várhatja a döntőt női légpisztolyos versenyzőnk

Major Veronika a nyolcadik helyen végzett vasárnap női légpisztolyban a párizsi olimpián.

  • Bizakodva várhatja a döntőt női légpisztolyos versenyzőnk

A keszthelyi sportoló a szombati alapversenyből 582 körrel, a legjobb eredménnyel jutott a nyolcas fináléba, így bizakodva várhatta a döntőt. Major az alapverseny után az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy szeretné kipihenni magát, és beszél majd sportpszichológusával, ugyanakkor nem szeretne nagyon rástresszelni a döntőre.

A legjobb nyolc közé Major mellett két dél-koreai és két kínai, valamint egy-egy indiai, vietnami és török pisztolyos került be.

A döntő elején két ötös sorozatot adtak le a versenyzők, majd a folytatásban két-két lövésenként haladtak. A 12. lövést követően az utolsó helyen álló kiesett, majd minden második lövés után elbúcsúzott a versenytől az aktuálisan sereghajtó.

A döntős helyszínen teltház fogadta a lövőket, akik olimpiai fináléhoz illő bemutatást kaptak a helyi műsorközlőtől, majd kellemes muzsika aláfestésével megkezdődött a finálé. Az első öt lövés során Major erős kilenceseket és egy tízest ért el, 49,2 körrel zárt, amivel az ötödik pozícióban volt. A mezőnyből a dél-koreai Oh Je Dzsin kiemelkedett (52,2 kör), de a harmadik szintén dél-koreai Kim Je Dzsi mindössze öt tizeddel volt a magyar előtt, azaz Major biztató helyzetben volt ekkor.

A második széria aztán már kevésbé sikerült jól a keszthelyiek büszkeségének, aki ugyan remekül, egy 10,5-ös lövéssel kezdett, azt követően azonban többnyire alacsony kilenceseket ért el (47,8 kör), ezzel pedig visszacsúszott a "veszélyzónába", a hetedik helyre, nyolc tizeddel megelőzve a nyolcadik kínai Csiang Zsan-hszint.

Ezek után fordult "komolyra" a döntő. Következett a kieséses szakasz, melynek első "áldozata" éppen Major Veronika lett, miután 11-edikre 8,8, 12-edikre pedig 8,2 kört lőtt csak. A magyar pisztolyos így végül 114 körrel fejezte be a nyolcadik helyen karrierje első olimpiai döntőjét.

"Meglepően nyugodtan tudtam lőállásba lépni. Nem éreztem negatív érzelmeket, inkább csak pozitívakat és volt egy olyan állapotom, hogy már csinálni szeretném" - kezdte értékelését az MTI-nek Major. "Összességben elégedett vagyok a teljesítményemmel és a felkészültségemmel is. Annyira kicsi a különbség a jó és a rossz lövés között, hogy azt kívülről nem is lehet látni. Én persze belülről éreztem. Kicsit mozgott a kezem, kicsit nagyobb volt a szórásom, és a kicsit rossz lövések így rosszabbak lettek, mint amilyenek szoktak lenni, ezeknek tudhatók be ez az alacsonyabb lövések."

Major mindezek ellenére úgy érzi, jól dolgozott a fináléban is, ami a folytatásra is sokat adhat neki.

"A légpisztoly úgy érzem, lendületet ad a folytatásra, ahhoz, hogy jól felkészüljek a sportpisztolyra. Most jön egy kis pihenő természetesen edzésekkel, és azt gondolom, hogy jó lesz ez" - utalt a 25 méteres versennyel kapcsolatos várakozásaira Major Veronika.

Győrik Csaba, Major edzője szintén nem volt szomorú a döntő után, mint mondta, tanítványának ez eddig a karrierje csúcsa, a most megszerzett döntős tapasztalat pedig a folytatásban kamatozni fog.

A fináléban a két dél-koreai, Oh Je Dzsin és Kim Je Dzsi, valamint az indiai Manu Bhaker kiemelkedett a mezőnyből. Az aranyérmet végül Oh nyerte meg 243,2 körös olimpiai csúccsal, megelőzve honfitársát, Bhaker pedig bronzérmet szerzett.

Forrás: MTI

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vogel Evelin kitálalt + videó

Vogel Evelin kitálalt + videó

Vogel Evelin kitálalt az Indexnek. Szerinte Magyar Péter mindenkit átvert és nem az, akinek látszik. Magyar Péter csak vádaskodik, de érdemben semmit nem cáfolt. A Napi Aktuálisban erről is vitázott Csuhaj Ildikó, az ATV főmunkatársa és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!