2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Sport

Benedek kemény meccsekre számít az Eb-n

A világliga dubaji szuperdöntője után újra Budapesten, a Margitszigeten készül a magyar férfivízilabda-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnokságra (Eb). A szövetségi kapitány szerint a világliga-sorozat jól szolgálta a csapat felkészülését, az ott látott hibákat pedig ki lehet javítani az Eb-rajtig.

A Hajós Alfréd Uszodát még csinosítják a munkások – a medencében viszont már javában készül a férfivízilabda-válogatott a július 14-én kezdődő margitszigeti Európa-bajnokságra. Benedek Tibor csapata a hétvégén a világliga dubaji szuperdöntőjének utolsó mérkőzésén 10–6-os vereséget szenvedett a szerbektől, a szövetségi kapitány szerint azonban az Eb-n a többi rivális is kemény ellenfél lesz.

– Minél több időnk van a készülésre, az nekünk fog kedvezni. De nem élezném én ki ezt különösen a szerb csapatra. Nagyon sok jó csapat lesz, és nekünk nagyon nehéz mérkőzéseink lesznek. Már rögtön a legelső, a spanyolok ellen – mondta Benedek Tibor. – Úgyhogy nem hiszem, hogy itt túlságosan foglalkozni kellene a szerb meccsel. Tanulni fogunk belőle, tudjuk, hogy mit kell majd még jobban csinálni a szerbek ellen, de ugyanúgy készülnünk kell a spanyolokból, a horvátokból, a montenegróiakból, az olaszokból is. Hiszen az olaszoktól is egy hete vereséget szenvedtünk, úgyhogy abból is van mit tanulni – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Benedek Tibor péntek este nevezi majd meg azokat a játékosokat a jelenlegi keretből, akikre számít az Európa-bajnokságon.

– Hullámzik a fáradtsági szint, ma például szerintem mindenki nagyon elfáradt, talán most jött ki a dubaji hétnek az igazi fáradtsága – nyilatkozta Varga Dániel. – Olyan konkrét nagy alapozásunk nem igazán tud lenni, hiszen nagyon sok időnk nincs az Eb-felkészülésből, de azért vannak nagyon erős edzések. Én azt gondolom, hogy úgy érezzük magunkat, ahogy most kell. Ha kicsit fáradtabbak vagyunk, az nem probléma, mert Tibor érzi, hogy mikor kell többet pihenni, és az Eb-re bombaformában leszünk – vélekedett a válogatott vízilabdázó.

A budapesti vízilabda-Eb nemzeti főszponzora azt szeretné, ha a pólósok mellett a szurkolók is bombaformában lennének, ezért játékot hirdetett. Az MVM olyan hét főből álló szurkolói csapatokat keres a legnagyobb közösségi portálon, akik a legfanatikusabban biztatják a válogatottat. A győztes társaság pedig a helyszínen szurkolhatja majd végig az Európai-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!