2019. október 16.,
szerda, Gál napja

Bánhidi: Sok sebből véreztek gyorskorcsolyásaink az idény végére

Hír TV

2019. március 13., szerda 16:48, frissítve: szerda 17:11

A szófiai világbajnoksággal, véget ért az idény rövid pályás gyorskorcsolyázóink számára. A magyar csapat termése egy bronzérem volt Bulgáriában, ahol sérülés, kizárás és számtalan más probléma is nehezítette a versenyzők feladatát.

Nem voltak könnyű helyzetben short trackeseink a szófiai vb-n. Szereplésüket számtalan probléma hátráltatta, árulta el a Jó Reggeltben Bánhidi Ákos a válogatott csapatmenedzsere.

Elég sok sebből véreztünk már az idénynek a végére. Nem várt sérülések tarkították a felkészülésünket, a végét, illetve, mindenképpen erősen közrejátszott a felkészülésünkben, hogy az olimpia után egy hosszabb pihenőt tartottunk és meg kell hogy mondjam, hogy az idény végére kimerültek a telepeink– átulta el Bánhidi Ákos. 

A világbajnokságon olimpiai bajnok férfi váltónktól várhattuk a legtöbbet, ám egy sérülés itt is keresztbe húzta a számításokat.

Nálunk azért Liu Shaoangnak, Ádónak a sérülése nagyon erősen befolyásolja a váltónak a teljesítményét, tehát négy emberről van szó, mondhatjuk, hogy a távnak az egy negyedéről lekerült egy világklasszis, nekünk ezt ugye pótolni kell. Az ő személye nagyon nehezen pótolható– számolt be a válogatott csapatmenedzsere. 

Szakemberek szerint viszont, ha mindenki egészséges lesz, a következő idényben a világ legerősebb férfi váltója lehet a magyar négyes.