2022. 07. 05. Kedd Emese, Sarolta napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Sport

Az ultrákat és a nagypénzű üzletembereket is várja az új FTC-stadion

1800 forintos állóhelyi jegy és 75 ezer eurós üzleti tribün. Az ultrákat és a nagypénzű üzletembereket is várja majd a Ferencváros új stadionja. A Hír TV Stopper című sportmagazinja az elmúlt héten exkluzív stadiontúrán vehetett részt, melyet Szekeres Tamás, a klub egykori játékosa, az új arénát üzemeltető cég ügyvezetője tartott stábunknak.

A székek nagy része a helyén, a gyepszőnyeg előkészítése az utolsó fázisban, és a VIP-lelátó is lassan elkészül. A stadion üzemeltetésére tízéves szerződést kötött az FTC egy francia céggel. A társaság magyarországi vezetője azt mondja: egy percig sem volt kérdéses, hogy külföldi cég üzemelteti a létesítményt. „Ez a tudás most nincs meg Magyarországon. Nincsenek modern stadionjaink több évtizede. Nincsenek jól átgondolt, működő koncepciók, ami alapján egy stadiont sikeresen lehet működtetni. Ezt a tudást, ami már felhalmozódott külföldön, be kell hozni. És használni kell” – mondta Szekeres Tamás, a Luss Kft. ügyvezető igazgatója.

A közelben a népligeti edzőközpontban a csapat is épül. Orosz Pál ügyvezető igazgató azt mondja: a következő idényt alapvetően befolyásolja, hogy a Fradi eléri-e a nemzetközi kupaindulást érő helyek valamelyikét. Ha igen, akkor az együttműködési megállapodások alapján külföldről is érkezhetnek minőségi labdarúgók. „Soha nem lesz nekik lehetőségük a Premier League-ből kikerülni egy európai kupába. Vannak viszont játékosaik, akik adott esetben nagyon nagy hasznára lehetnek a Ferencvárosnak. Ha európai kupában szerepelne a Ferencváros, ezek a játékosok egész más helyzetbe kerülnek. A Laziótól pont most kaptam délelőtt egy e-mailt. Én felvetettem, hogy milyen posztokra keresünk játékosokat, és mondták, hogy szétnéznek, meglátják, miben tudnak segíteni” – mondta Orosz Pál.

A Ferencváros új arénáját a tervek szerint augusztus első hetében nyitják meg. A régi Albert-stadion 39 év alatt 711 mérkőzésen szolgálta a zöld-fehéreket.

Stadiontúra a Ferencváros új arénájában ma este, 21.30-kor a Stopperben, ahol azt is megtudhatják, miért fogadja fenntartásokkal a szurkolók egy része az új stadiont, de megszólal a témában Dénes Ferenc sportközgazdász is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!