2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Sport

Az NB II-ben folytathatja a Tatabánya és a Szentlőrinc

A Tatabánya és a Szentlőrinc jutott fel a labdarúgó NB II-be, miután a harmadosztályú rájátszás visszavágóján előbbi a Békéscsaba vendégeként, utóbbi pedig otthon, a Putnok ellen győzött vasárnap.

  • Az NB II-ben folytathatja a Tatabánya és a Szentlőrinc

Békéscsabán a gól nélküli első félidőt követően egy tatabányai öngóllal a házigazdák kerültek előnybe a második félidő elején, a vendégek viszont négy perccel később egyenlítettek, majd a 82. percben egy gyors ellentámadás végén megszerezték a vezetést, ami - mint később kiderült - egyben feljutást is ért az első mérkőzés 2-2-es döntetlenje után. A Békéscsaba az utolsó perceket emberhátrányban játszotta le, és bár nagy nyomás alá helyezte a tatabányai kaput, egyenlítenie nem sikerült. A Tatabánya tíz év szünet után játszhat a következő idényben újra a másodosztályban.

A Szentlőrincnek valamivel könnyebb dolga volt az 1-1-es első meccset követően, különösen azért, mert a putnoki kapust már a 13. percben kiállította a játékvezető. A vendéglátók ezután is türelmesen játszottak, a szünet előtt viszont a Putnok jutott óriási lehetőséghez, de a megítélt büntetőt a hazaiak kapusa kivédte. A Szentlőrinc aztán a második félidőben kihasználta az emberelőnyös helyzetet, előbb az 51. percben megszerezte a vezetést, majd a 87. percben büntetőből eldöntötte a meccset és a feljutás kérdését.

A rájátszásban négy érintett együttes közül csak egy nem lesz NB II-es nyártól, ha a magyar szövetség (MLSZ) a mezőny feltöltése mellett dönt, a bennmaradást a pályán kiharcoló Szombathelyi Haladásnak ugyanis nincs másodosztályú licence.

A feltöltési sorrendben az első az NB III legjobb fel nem jutott csapata, azaz a Békéscsaba.

Eredmények:

NB III, rájátszás a feljutásért, visszavágók: Szentlőrinc SE-Putnok FC 2-0 (0-0)

A párharcot a Szentlőrinc nyerte 3-1-es összesítéssel. Békéscsaba 1912 Előre-Opus Tigáz Tatabánya 1-2 (0-0)

A párharcot a Tatabánya nyerte 4-3-as összesítéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin: büszkék lehetünk a lányokra

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a jobb csapat győzött, de mindenki büszke lehet a magyar női kézilabda-válogatott játékosaira a címvédő és világbajnok, házigazda franciáktól elszenvedett 31-28-as vereség után, a párizsi olimpia nyitófordulójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!