2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Sport

Az MLSZ kiselejtezi az alkalmatlan edzőket

Kiselejtezi az MLSZ azokat az utánpótlásedzőket, akik pedagógiailag alkalmatlanok – erről a szövetség elnöke beszélt a Világgazdaságnak. Csányi Sándor szerint a legnagyobb probléma, hogy a 6–14 éves korosztály nem kapja meg a megfelelő képzést.

„A magyar labdarúgás legnagyobb problémája a jól képzett edzőknek a hiánya és ezen belül is leginkább a fiatalokkal foglalkozó jól képzett edzők hiánya az, ami nélkül nem lehet előre lépni.” Az újabb elbukott világbajnoki selejtező után nyilatkozta ezt Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki szerint a felnőttkori sikertelenség az utánpótlásképzés hibáival magyarázható.

A Magyar Labdarúgó Szövetség most lép, kiselejtezi azokat az utánpótlás edzőket, akik pedagógiailag és szakmailag alkalmatlanok. A Világgazdaságnak Csányi Sándor azt nyilatkozta, teljesen megújítják az edzőképzést. A legnagyobb elmaradás a 6–14 év közötti gyerekek képzésénél van, ezért ezen a területen lesz a legnagyobb változás. Szigorodnak a licenc megszerzéséhez szükséges tanfolyamokra a bejutás és változik az oktatás is. „Szeretnénk még jobban megszűrni már a felvételiken már a tanfolyamra való bejutásnál, hogy ki foglalkozzon később korosztályos képzéssel, gyerekekkel, ki az, aki alkalmas egyáltalán erre a hivatásra a szakmai felkészültségét és a pedagógiai ismeretét illetően, a különböző oktatási, módszertani fogásokat illetően” – mondta Szalai László, az MLSZ edzőképző központjának igazgatója.

A hallgatók eddig egymás között végezték a gyakorlatokat, már gyerekekkel együtt történnek a foglalkozások, ezekről később felvétel készül, amit kielemezhetnek. A szigorítás miatt jelentősen csökkenhet az edzők létszáma is. „Ma jelen pillanatban Magyarországon több mint tízezer edző van, az elmúlt években, évtizedekben kis túlzással bárkiből lehetett edző, aki egy kis affinitást érzett a dologhoz, valamikor futballozott az NB III.-ban és gondolta, hogy belőle jó edző lesz. Nagyon sok edzővel rendelkezünk, papíron, én meg azt mondom, sokkal kevesebb felkészült, elhivatott, alázatos edzővel rendelkezünk a valóságban. Ezek azok a számok, amelyek módosulni fognak, és tényleg csak annak lesz helye az utánpótlás képzésnek a megújuló struktúrájában, amelyet az MLSZ 2020-ig szeretné ezt a programot végrehajtani, tehát azoknak lesz helye, akik megfelelően felkészültetek” – szögezte le Szalai László.

Az MLSZ célja, hogy egységes utánpótlásképzés valósuljon meg az országban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!