2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Sport

Az izraeli labdarúgók ellen lép pályára szombaton a magyar futball-válogatott

A magyar válogatott június 15-én Svájc ellen már csoportmeccset vív a foci Eb-n.

  • Az izraeli labdarúgók ellen lép pályára szombaton a magyar futball-válogatott

Marco Rossi különleges meccsre készül. A magyar labdarúgó-válogatott rendre a Puskás Arénában vívja a hazai meccseit, szombaton viszont Debrecenben fogadja Izrael válogatottját. A szokatlan helyszín mellett az időpont is különleges, hiszen a felkészülési mérkőzés mindössze egy héttel a magyar válogatott első, Svájc elleni Eb-csoportmeccse előtt lesz.

Marco Rossi a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón figyelmeztetett: a felkészülési meccseken is fontos az eredmény.

– Minden mérkőzés eredménye számít. Valamilyen szinten a felkészülési találkozóké is. Írországban elmaradt az elvárt eredmény, rögtön jöttek is a károgó hangok. Tanulságos volt az írek elleni találkozó. Több olyan hiba felmerült, amelyet szeretnénk elkerülni az Eb-n – mondta a kapitány.

Az írországi meccsel ellentétben ezúttal már a találkozó előestéjén elárulta a szövetségi kapitány, hogy ki lesz a magyar válogatott kezdőkapusa.

– A holnapi mérkőzésen Gulácsi Péter fog kezdeni, elképzelhető, hogy több mint egy félidőt a pályán lesz. A mérkőzés után levonjuk a többi következtetést – fogalmazott Rossi.

Az Eb-felvezetés egyik nagy kérdése volt, hogy a német élcsapatban játszó Gulácsi vagy a selejtezősorozatot végigvédő Dibusz Dénes lesz-e a magyar válogatott első számú kapusa az Európa-bajnokságon. Figyelembe véve Dibusz dublini nyilatkozatát is, úgy tűnik, Gulácsira esett a stáb választása, bár ezt Rossi még nem mondta ki.

Izrael az elmúlt hónapokban több meccset is vívott hazánkban, tavaly októberben ugyanis a Hamász brutális terrortámadása következtében újra háborúba fordult a közel-keleti helyzet, s azóta Izrael nem vívhatja ténylegesen otthon a papíron hazai meccseit. Kétszer Felcsút, majd egyszer Újpest volt a beugró helyszín, amiért a szombati meccset megelőző sajtóeseményen Eli Dasza csapatkapitány és Ram Ben Simon szövetségi kapitány is köszönetet mondott az egész magyar népnek. Az ötvenhárom éves szakember kitért a magyar válogatottra is, s kiderült, nagyra tartja Marco Rossit.

– A magyar válogatott legnagyobb erőssége az összehangoltság. Kreatív együttes, amelynek Marco Rossi nem csupán edzője, hanem olyan vezére is, aki megteremti a csapategységet. Szeretnénk hasznos ellenfél lenni, az a feladatunk, hogy a magyar válogatott taktikai húzásaira megtaláljuk a megfelelő ellenszereket a pályán – mondta Ben Simon.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!