2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Sport

Az első hatba várják női kéziseinket

Az első hatba várja a női kézilabda-válogatottat a december 4-én kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon a Magyar Kézilabda Szövetség. Karl Erik Bohn szövetségi kapitánynak a kontinenstorna lesz az első világversenye a csapat élén. A kézilabda-szövetség kiosztotta az év játékosa díjakat is.

A legutóbbi két világversenyről, a tavalyi brazíliai világbajnokságról és az idei londoni olimpiáról lemaradt a magyar női kézilabda-válogatott, a december 4-étől kezdődő szerbiai Európa-bajnokságon viszont a legjobbak közé várja a csapatot a szakvezetés.

– A szövetség elnöksége meghatározta az Európa-bajnokság célkitűzéseit. A lányokkal ezt már átbeszéltük, és abban maradtunk, hogy az első hatban szeretnénk, ha végezne a csapat – jelentette ki a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési István.

A kontinensviadalon a magyar csapat a horvát, a német és a spanyol válogatottal szerepel egy csoportban, Újvidéken.

– Erős csoportba kerültünk. Horvátországnál több sérült is van a keretben, de veszélyesek. A németek kiszámíthatatlanok, és ott van még Spanyolország, amely az Európa-bajnokság egyik nagy esélyese. Két egymást követő napon, december 4-én és 5-én játszunk Horvátország és Németország ellen. Ha ezt a két meccset sikerülne megnyernünk, akkor elmondhatnánk, hogy a magyar válogatott igazán veszélyes és óriási önbizalommal folytathatnánk a tornát – tette hozzá Karl Erik Bohn, a női kézisek kapitánya.

A 16 tagú válogatott keret gerincét a Ferencváros és a Győr játékosai alkotják. Cifra Anita és a néhány hete honosított Triscsuk Krisztina még sérüléssel bajlódik, de ha felépülnek, ők is ott lehetnek Szerbiában. Tomori Zsuzsanna, a Ferencváros átlövője jó szereplésben bízik.

– A csajokkal is csak azt beszéltük, hogy ezt meg akarjuk, meg kell és meg tudjuk csinálni. Ha tényleg el tudjuk hinni, akkor úgy gondolom, hogy ez az Eb a magyar női kézilabda-válogatott számára nagyon sikeres lehet – nyilatkozta Tomori.

A Ferencváros kiválósága lett a szövetség szerint 2012 legjobb női játékosa. A férfiaknál a veszprémi Császár Gábor volt a szezon legjobbja, míg az év trénere díj is Veszprémbe került, Mocsai Lajoshoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!