2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Sport

Az ellenzék képmutató az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban

Egri Viktor páros lábbal szállt bele a magyar válogatott atlétákba. Az ATV műsorvezetője közösségi oldalán arról értekezik, hogy Magyarország visszacsúszott az atlétikai vb-k örök éremtáblázatán a 77. helyre és már Burkina Faso is megelőz minket.

  • Az ellenzék képmutató az atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban

A műsorvezetőn kívül az elmúlt években baloldali politikusok is rendszeresen támadták az atlétikai világbajnokság megrendezését.

Nem lesz atlétikai stadion! – két éve Szabó Tímea párbeszédes képviselő is kézzel-lábbal tiltakozott az Atlétikai Stadion megépítése ellen. De párttársa, a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely sem kért a stadionból.

Nem lehet társadalmi vita nélkül eldönteni. Én a magam részéről, az én álláspontom az, hogy erre a stadionra nincsen szükség – fogalmazott Karácsony.

Baranyi Krisztina Ferencváros baloldali polgármestere pedig egész egyszerűen kijelentette: minden eszközzel akadályozni fogja az Atlétikai Atadion felépülését.

Az Atlétikai Stadion építését minden eszközzel akadályozni fogom, és ahhoz nem adom a beleegyezésemet, mert az egy olyan beruházás, ami egyébként Ferencváros legértékesebb telkét veszi el, fővárosi szinten is az egyik legértékesebb telket, amire egyébként nincsen szükség – mondta Baranyi Krisztina. 

A két politikussal mára viszont nagyot fordult a világ.

Sebastian Coe-val, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnökével néztük meg a férfi 100 méteres síkfutás előfutamait – képpel és ezzel a szöveggel mutatta be Baranyi és Karácsony, hogy részt vettek a világbajnokságon.

Pindroch Tamás az Alapjogokért Központ vezető elemzője kijelentette: a baloldali politikusok miután látják, hogy mekkora siker a világbajnokság, hirtelen megváltoztatták a negatív véleményüket.

Karácsony Gergely személyesen két évvel ezelőtt azt posztolta a Facebookon, hogy ne legyen Budapesten atlétikai világbajnokság, meg akarják akadályozni ezt. És most látják, hogy mekkora siker, és hogy milyen épület, milyen stadion épült ott egy volt iparterületen a semmiből. Ez egy hatalmas siker, látszik, hogy nagyon sok külföldi szurkoló érkezett Magyarországra, és a magyar nézőknek is hatalmas siker ez az atlétikai világbajnokság, ezért megpróbálnak sütkérezni a fényében – hangsúlyozta Pindroch Tamás.

Kubatov Gábor a Fidesz pártigazgatója sem hagyta szó nélkül a baloldal pálfordulását. Facebook-bejegyzésében azt írta: A baloldal jóformán semmit nem tett hozzá a világesemény megvalósulásához, de a pózolás meg a fotózkodás, az megy...

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

Megvan Szoboszlaiék új vezetőedzője

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.
A Paks történelmi diadala

A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!