2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Sport

Asztalitenisz akadémia indul

Asztalitenisz akadémia alakul Budán, a II. kerületben – jelentette be Láng Zsolt polgármester. Az intézménynek a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnok ad otthont, amelyet a közelmúltban újítottak fel, de a jövőben további fejlesztéseket is terveznek itt.

Egyelőre még a II. kerületi önkormányzat első amatőr tornája alkalmából, hamarosan azonban akadémiai keretek között asztaliteniszezhetnek itt a gyerekek. A II. kerületben a közelmúltban több sportlétesítmény fejlesztése mellett az Ormai László Asztalitenisz Csarnok felújítása is elkezdődött. Az épület így a jövőben a megalakuló Budai Asztalitenisz Akadémiának az otthona lehet. „Közösen tudunk pályázni a szövetséggel, illetve a fenntartóval ennek az épületnek a megújításáért, és ha a pályázataink a továbbiakban is sikeresek lesznek, akkor a világítástechnika mellett még napelemek is lesznek a ház tetején és energetikai fejlesztések is következnek. Az egész teremből tudunk csinálni egy 21. századi új épületet, ahol tudjuk fogadni a szövetség által kidolgozandó programban a Budai Asztalitenisz Akadémiát” – mondta Láng Zsolt.

Simicskó István szerint a kormányzati törekvések sikeresek, hiszen az elmúlt 2-3 évben mintegy százezerrel nőtt a klubokban sportoló gyerekek száma. „Nyilván az asztalitenisz szeretett sportág, nagy múltja van Magyarországon, ezért 2,7 milliárd forintos állami támogatásban részesül az asztalitenisz sportág, a szövetségen keresztül természetesen, a 2020-ig terjedő időszakra. Ez azt jelenti, hogy még több gyermek tud sportolni, még több gyermek tud asztaliteniszezni. Ennek hatására már az elmúlt évben egyébként több mint száz gyermek jött le klubokba, szakosztályokba pingpongozni. Ez azt mutatja, hogy megérezték a szülők is, a gyermekek is a kormányzati szándékot: egyre többen sportolnak” – mondta Simicskó István sportállamtitkár.

Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok vezetője szerint az akadémiai képzés egyik alapja a megfelelő létesítmény, ezért is folytatódik a közeljövőben az Ormai László Csarnok fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!