2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Sport

Ádám Martin: A legjobbunkat fogjuk nyújtani a németek ellen, ebben biztos vagyok

Interjút adott a Mandinernek Ádám Martin, amelyben a robusztus támadó elárulta, hogy viseli a cserestátuszt, és hogy lehet talpra állni a svájciaktól elszenvedett vereség után Németországban a németek elleni meccsre.

  • Ádám Martin: A legjobbunkat fogjuk nyújtani a németek ellen, ebben biztos vagyok

Mandiner: Többekkel egyetemben átesett a tűzkeresztségen, pályára lépett karrierje első Európa-bajnokságán, de 3-1-es vereséget szenvedtek Svájctól. Dühös vagy csalódott inkább?

Ádám Martin: Dühös vagyok, de csak az első félidő miatt. Szerintem a másodikban azt csináltuk, ami meg volt beszélve, az elsőben sajnos nem úgy sikerült teljesítenünk, ahogy szerettük volna. Most mondhatnám, hogy ez benne van a fociban, de az a baj, hogy itt egy-egy meccs nagyon fontos. Úgyhogy le kell vonunk a tanulságokat, mennünk kell tovább, fel kell készülnünk a szerdai, németek elleni találkozóra.

A házigazda a skótok kiütésével erőt demonstrált, és régóta feni a fogát Magyarországra. Svájc ellen viszont egy új arcát is megmutatta a magyar válogatott, az Ön beállásával régen látott kétcsatáros formációra váltott Marco Rossi. Gyakorolták egyáltalán ezt?

Megmondom őszintén, nem készültünk rá, de 2-1-re vezetett az ellenfél, tehát más választás nagyon nem volt.

 Próbáltuk odanyomni őket a kapu elé, a második félidőben több lehetőségünk is volt, amint az elsőben. Igyekeztünk Barnival (Varga Barnabás, a másik csatár – a szerk.) gondot okozni a védőknek, kisebb-nagyobb sikerrel. Lehet, a jövőben meg kell még egyszer próbálni ezt a felállást, hátha jobb lesz!

Összességében nem túl hálás szerep, ami Önnek jut a nemzeti csapatban, ahol többnyire csereként beállva kell segítenie. 22 meccsen 3 gólt szerzett. Mennyire ízlik ez a szerepkör?

Nem könnyű, de erre készülök. Nyilván tisztában vagyok vele, hogy Barni most az első számú csatár, így hangolom magam a meccsekre. A svájciak ellen is 15, a hosszabbítással 20 perc jutott nekem. Úgy állok neki, hogy amennyi időt kapok, azalatt mindent beleadjak. Vannak olyan típusú játékosok, akiknek ez a helyzet nem tetszik, én a másik fajta vagyok. Abban a rövid időben is szeretnék bizonyítani.

A megjelenése, a tekintete is elszántságot sugároz, és hallgatva Önt egyértelmű, hogy eltökélt. A többi játékosra remélhetőleg átragad ebből valami, de mindenki más. Okozhat törést a csapatban ez a vesztes rajt?

A meccs után még belefér, hogy csalódott, ideges az ember, majd elgondolkodik mindenki, miben hibázott. 

Ezt csapatként buktuk el, együtt kell majd nyernünk szerdán és utána vasárnap. Mindenképpen csapatban gondolkodunk. 

A legjobbunkat fogjuk nyújtani a németek ellen, ebben biztos vagyok. Már csak azért is, mert nem úgy indult ez az Európa-bajnokság, ahogy szerettük volna.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb ipari beruházások jöhetnek Kecskemétre + videó

Újabb ipari beruházások jöhetnek Kecskemétre + videó

„Óvodákat, bölcsődéket építünk és igyekszünk felzárkóztatni a várost az ipari fejlődéshez” – így beszélt a következő öt év feladatairól Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A kormánypártok jelöltje újrázni tudott június 9-én, több mint 10 százalékkal előzte meg az ellenzéki összefogás jelöltjét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Akkor ma este hajrá Törökország és hajrá Portugália!

Akkor ma este hajrá Törökország és hajrá Portugália!

Ma folytatódik a labdarúgó-Európa-bajnokság és eldől a magyar labdarúgó-válogatott sorsa. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata akkor biztosan továbbjut a legjobb 16 közé, ha Törökország nem kap ki Csehországtól, valamint Grúzia sem nyer Portugália ellen.
Maximális erőbedobással készül a bő keret Párizsra

Maximális erőbedobással készül a bő keret Párizsra

A mátraházai edzőtábor után jelenleg Budapesten készül a magyar férfi vízilabda-válogatott bő olimpiai kerete. A hétvégén pedig már Zágrábban ugrik medencébe a csapat, a világbajnok horvátokkal játszik edzőmérkőzést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!