2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Sport

A Veszprém tíz góllal verte a Celjét a BL-ben

A Telekom Veszprém házigazdaként 41-31-re legyőzte a szlovén RK Celje PL csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában, csütörtökön.

  • A Veszprém tíz góllal verte a Celjét a BL-ben

Eredmény, csoportkör, 8. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-RK Celje PL (szlovén) 41-31 (22-15)

---------------------------------------------------

lövések/gólok: 58/41, illetve 58/31

gólok hétméteresből: 4/4, illetve 3/2

kiállítások: 6, illetve 4 perc

A hazaiak keretéből Jehia el-Dera vádli-, Rodrigo Corrales hát-, Mikita Vajlupov pedig vállsérülés miatt hiányzott.

Szergej Koszorotov góljaival indította a meccset a Veszprém, amely a hatodik percben kezdett ellépni a szlovénoktól, és csakhamar már 12-6-os előnyben volt. A bakonyiaknak több lövésük volt és kevesebbet hibáztak, mint ellenfelük, ez is indokolta a 17-10-es állást. Az első félidő Ignacio Biosca García 12. védésével, és csapata 22-15-ös vezetésével zárult.

A szünet után sem változott a játék képe, a 36. percben már tíz találat volt a két együttes között. Ekkor már egy színvonalas edzőmeccshez hasonlított a találkozó, és bár a Celje egy 4-0-s sorozattal némileg visszazárkózott, ám Dragan Pechmalbec találataival csakhamar visszaállította a korábbi különbséget a magyar bajnoki címvédő, amelyben ekkor már a cserejátékosok remekeltek. A szlovénok Mitja Janc góljaival tartották magukat, de mivel 27 lövést rontottak, nem volt esélyük szorosabb eredmény elérésére.

A veszprémieknél minden mezőnyjátékos szerzett gólt, Gasper Marguc hat, Lukas Sandell és Szergej Koszorotov öt-öt találattal, Biosca García 16, Nagy Benedek hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Mitja Janc tíz, Grega Krecic öt alkalommal talált be, Rok Zaponsek tíz, Gal Gabersek hat védéssel zárt.

A két együttes huszadik egymás elleni tétmérkőzésén egy vereség és egy döntetlen mellett 18. alkalommal győzött a Veszprém. A hét győzelemmel és egy vereséggel álló bakonyiak egy hét múlva a Barcelonát fogadják. A négy sikerrel, egy döntetlennel és három vereséggel rendelkező Szeged jövő szerdán a horvát PPD Zagreb otthonában játszik a BL csoportkörében.

"Nagyon boldog vagyok, hogy játékosaim ilyen komolyan vették a mérkőzést, és megismételték azt a teljesítményt, amit a múlt héten Celjében nyújtottak, sőt még magasabb szinten kézilabdáztak" - nyilatkozta a találkozó után Momir Ilic veszprémi vezetőedző.

Hozzátette, próbált mindenkinek játéklehetőséget adni, és kifejezetten örül, hogy - mivel sokkal jobban teljesítettek, mint egy héttel ezelőtt - ez sikerült is.

Borítókép: Grega Krecic, az RK Celje PL és Sergei Kosorotov, a Telekom Veszprém játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 8. fordulójában játszott Telekom Veszprém - RK Celje PL mérkőzésen a Veszprém Arénában 2023. november 23-án. A házigazdák 41-31-re nyertek a szlovén csapat ellen.

MTI/Bodnár Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!